Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Es torna a endarrerir el concurs per a les línies d'autobús

www.andorradifusio.ad

El Govern reconeix el retard en el concurs per a les línies d´autobús i preveu dur-lo a terme el primer semestre de l´any que ve. Un concurs polèmic que, l'any passat, les companyies ja van portar a la batllia. La Cooperativa Interurbana assegura que si l´executiu decideix finalment dividir el servei en lots, respondrà a interessos empresarials, però no a la millora del servei.

El concurs de les línies d´autobús continua pendent i el Govern no preveu que es pugui dur a terme fins al primer semestre de l'any que ve. "No m'atreveixo a donar una data", ha manifestat el ministre portaveu Jordi Cinca reconeixent el retard en el concurs. El justifica "perquè s'han anat redefinint alguns aspectes vinculats amb el concurs més enllà de l'adjudicació de les línies".

Entre els aspectes que s'han redefinit, hi ha el de la plataforma de gestió del transport, del qual ara també formen part els comuns, que gestionarà línies de busos i pàrquings.

El president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dalleres, que ja va portar a la batllia l'últim concurs, alerta que la divisió per lots que ha plantejat l'executiu no és eficient. "Un seria més eficient i més barat", declara.

Per la seva banda, les companyies assenyalen que el concurs no s'hauria d'endarrerir, ja que fins que no se sàpiga l'adjudicatari dels serveis no s'hi podran fer noves inversions per millorar la flota d'autobusos.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatge: Àlex Soldevila

Comparteix: