Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Tots els efectius policials disponibles reforcen la vigilància a les fronteres i llocs transitats

www.andorradifusio.ad

Andorra ha reforçat la vigilància en punts fronterers, zones molt transitades i edificis oficials. Es tracta d'una acció més després dels atemptats de Cambrils i Barcelona per reforçar la seguretat i col·laborar amb les forces de seguretat catalanes i espanyoles. Uns controls que els mossos d'esquadra també han intensificat a les carreteres catalanes.

Després dels atemptats de Cambrils i Barcelona la circulació a les principals vies del país durant aquest divendres ha estat d'absoluta normalitat. Amb tot la policia ha reforçat notòriament la seguretat, sobretot als punts fronterers. "Quan arriben al nostre punt fronterer ja han passat molts controls a tot arreu. Nosaltres, més que res, independentment que controlem documentacions i persones que puguin estar relacionades amb els atemptats, estem per tancar en cas d'alguna fugida d'algun control anterior", assegura el director de la policia, Jordi Moreno.

Al país també es reforça la seguretat en edificis oficials i els llocs més transitats per turistes. Un reforç de controls que es mantindrà fins al pas de la Vuelta, els dies 21 i 22. De fet, ja s´ha anunciat que la zona del village quedarà tancada i només s´hi podrà accedir amb acreditació. 

Amb tot, la policia i el Govern no descarten incrementar aquestes mesures els propers dies per prevenció. Des d´Andorra, de moment, no es té constància que cap ciutadà s´hagi vist directament implicat en els atemptats. "Les dades que tenim de moment és que no hi hauria cap persona afectada. Són notícies que hem tingut de matinada i és la policia qui està seguint aquesta operació policial a Espanya", explica la ministra de la Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega.

Des del cos de l´ordre s´ha dit que el rumors que han circulat per les xarxes, com el del tancament de les fronteres o que els terroristes es desplaçaven cap a Andorra, són totalment falsos. 

Mentrestant aquest matí els mossos d'esquadra controlaven alguns vehicles a la zona de Valls de Valira. Els controls s´han intensificat també a les carreteres catalanes. Durant el cap de setmana els conductors que vulguin desplaçar-se a Andorra es poden veure sorpresos per dispositius de control dels mossos d´esquadra en qualsevol punt de les vies catalanes, com ara zones pròximes a la Seu d´Urgell i el pas pel túnel del Cadí. 

A més, aquest és un dels caps de setmana de més afluència de trànsit a les carreteres catalanes.

Informa: Anna Pifarré /Rosa Alberch 
Imatges: Marta Paixà i Cristina Jubete

Comparteix: