Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els treballs per descontaminar el sòl de la zona de l'església del Pas podrien durar 4 anys

www.andorradifusio.ad

El comú d'Encamp ha aprovat inversions per valor de 2,5 milions d'euros pel Pas de la Casa. En especial, els treballs de descontaminació dels entorns de l'església, que podrien arribar a durar 4 anys.

El sòl de la zona propera a l'església del Pas de la Casa podria estar descontaminat el 2021, segons s'ha afirmat des del comú d'Encamp. Els treballs costaran uns 217.000 euros i ja estan adjudicats.

El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, indica que s'ha fet una previsió per a que "les bombes puguin estar instal·lades 4 anys". Afegeix , però, que si en dos anys es veu que les restes de contaminació han desaparegut i Medi Ambient constata que el sòl està descontaminat, acabaran els treballs. El conseller liberal a la minoria, Jordi Troguet, explica que el mètode serà aspirar els hidrocarburs. "Creiem que aquesta part és més llarga i costosa però no és tan radical com buidar tot el voltant de l'església", afegeix.

També s'ha acordat uns treballs de remodelació de la via pública, prop de l'església del Pas de la Casa, que costarien 1,7 milions. A més, ja s'han adjudicat les obres de l'estació transformadora d'aigua potable i la redacció d'un manual de bones pràctiques de l'oci nocturn.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: