Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Les trucades i els abonats cauen mentre creix el tràfic d'internet

www.andorradifusio.ad

Durant el 2013 ha caigut el volum de trucades telefòniques prop d'un 6% respecte a l'any anterior. Per contra, el tràfic d'internet ha augmentat gairebé un 30%. I és que, amb la migració, la fibra òptica és un dels pocs abonaments que ha crescut. La majoria, en canvi, perden abonats.

El 2013, Andorra Telecom va tenir 137.605 abonaments pels diferents serveis, 966 menys que el 2012. Això representa un descens del 0,7% d'abonats. Si es desglossen les dades per servei, s'observa que l'any passat va augmentar el nombre de línies telefòniques contractades i van decréixer els canals XDSI. En l'àmbit de la telefonia mòbil, l'augment d'usuaris de contracte no va poder compensar el descens dels abonats de prepagament i en global aquest servei va perdre més de 600 abonaments.

L'únic servei que va créixer va ser el d'internet de banda ampla. En destaca l'augment dels usuaris d'internet de fibra òptica, que amb 3.600 línies més van créixer gairebé un 20%. Els clients d'ADSL, en canvi, es van reduir gairebé a la meitat. Les dades del departament d'Estadística també constaten un descens del tràfic telefònic. Concretament es van consumir 15,3 milions de minuts menys, és a dir, un volum de trucades un 5,9% inferior que el 2012. En canvi va augmentar el tràfic d'internet. El 2013 es van consumir 1,8 milions milions de gigabytes de dades més, un augment del 29% respecte al 2012.

Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix: