Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Un centenar de persones s'apleguen en la 1a gala Pere Valls en honor als malalts d'Alzheimer

www.andorradifusio.ad

La primera gala Pere Valls en honor als malalts d'Alzheimer aplega prop d'un centenar de persones per reivindicar la necessitat de formació i educació dels familiars i cuidadors que tracten afectats d'aquesta malaltia, a càrrec de l'Associació Andorrana de Malalts d'Alzheimer, amb l'objectiu final d'aconseguir un centre especialitzat.

Les persones afectades per Alzheimer han viscut una jornada especial, gràcies a la celebració de la primera gala Pere Valls, on s'ha reivindicat la necessitat de formar i educar les persones que tracten els afectats. A més, durant la gala s'ha fet referència al llibre 'Un passat i un futur presents', per descobrir l'Alzheimer des d'una altra perspectiva. En aquest sentit, des de l'associació s'ha reivindicat que el llibre es converteixi en lectura optativa a les escoles, per aconseguir un centre especialitzat. "Estem fent bastantes reunions, amb els centres sociosanitaris i l'hospital. D'aquí poc hi haurà novetats que seran molt bones per als nostres malalts", avançava Montserrat Valls, presidenta de l'AAMA.

La realització de formacions també estarà acompanyada de diversos canvis relacionats amb les prestacions econòmiques, gràcies al nou reglament, que preveu ajudes a familiars i persones vinculades a diferents malalties. "Darrerament hem fet esforços per facilitar aquest tipus d'iniciatives i, en concret, amb el nou reglament de prestacions econòmiques, vam preveure tot un nou catàleg d'ajuts econòmics ocasionals per facilitar aquest suport per part de membres de la família o altres persones a persones que estan en situació de dependència", insisteix el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.

Durant la gala també s'ha recordat la figura de Pere Valls, com un gran lluitador pels afectats per aquesta malaltia al capdavant de l'associació i la Federació Andorrana de Persones amb Discapacitat, amb cançons i parlaments.

Informa: Joel Romero
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: