Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Un nou expert recomana l'acord d'associació per a Andorra en un cicle de l'EFA

www.andorradifusio.ad

Per a Andorra seria beneficiós signar un acord d´associació amb la Unió Europea. Aquesta és una de les conclusions de Marcos Urarte, un especialista en relacions internacionals, que ha participat en un cicle de xerrades de l´Empresa Familiar dedicat als canvis tecnològics i l´emprenedoria social.

Marcos Urarte ha impartit una xerrada sobre les oportunitats del nou escenari geopolític, on ha advertit que el Brexit farà més mal al Regne Unit. També opina que Andorra hauria de signar un acord d'associació amb la UE. "Crec que és factible i que podria ser beneficiós. Europa ha de trobar la seva raó de ser. Ara és més un concepte que una realitat. Hem de caminar cap a una certa concertació fiscal i econòmica i fins que això no passi serà un concepte", adverteix l'especialista en relacions internacionals.

Xavier Pont ha explicat als membres de l´EFA la importància de fenòmens com el Blockchain, un concepte molt important en el món de les criptomonedes, com bitcoin. "És una mena d'Internet, amb tots els ordinadors connectats, on es comparteix tota la informació que hi ha. Això pot suposar la desaparició de tots els intermediàris. Blockchain substituirà els advocats, els notaris, els bancs, qualsevol persona o entitat que faci una activitat d'intermediació serà substituïda per una sèrie d'ordinadors interconnectats ", ha avançat.

El president de l'EFA, Francesc Mora, ha celebrat que "personatges de primer nivell que coneixen aquests temes" hi hagin assistit per "reflexionar conjuntament" sobre les afectacions d'aquests temes per a Andorra i Europa.

Durant la trobada també s´ha fet una taula rodona amb representants de diverses empreses tecnològiques capdavanteres.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: