Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Un projecte universitari per apropar les noves tecnologies als més petits

www.andorradifusio.ad

La Universitat d’Andorra ha posat en marxa aquest curs el projecte Pitavola, amb el qual es vol apropar les noves tecnologies als alumnes d’entre 10 i 12 anys. La iniciativa ha tingut una molt bona acollida, amb 38 alumnes de Sant Julià que faran classes fins al maig.

Els més petits també assisteixen a la universitat i ho fan en el marc del projecte Pitavola, que ha començat aquest curs com una prova pilot que ha estat tot un èxit ja que gairebé una quarantena d’infants s’hi han inscrit. La responsable del projecte, Cristina Yáñez, afirma que ´"es un projecte de transferència a la societat sense ànim de lucre". Es fa "des del voluntariat, la universitat posa les aules a disposició i els professors que hi participen ho fan de forma voluntària". El projecte, afegeix, "està dins la càtedra Unesco, igual que l'aula magna, la universitat dels infants o la lliga del debat universitari".

Es tracta, en definitiva, que els infants s’endinsin un cop per setmana en aquestes aules i aprenguin programació d’una manera lúdica. Un dels professors és l'Aleix Dorca i explica que els nens "utilitzen eines que coneixen molt bé, com els videojocs, resolen trencaclosques amb ordinador i així ensenyem les bases de la programació d'una manera que ells entenen molt bé".

Es porten cinc sessions i els resultats estan sent satisfactoris, segons els responsables i com demostren els testimonis dels més petits.

Ara les classes s’aturen fins després de Nadal però els alumnes ja estan desitjant tornar a les aules a resoldre nous reptes de programació.

Informa/imatge: Marta Fernández
Locució: Mayte Barrachina

Comparteix: