- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Una quinzena de joves es formen en l'educació en drets humans a Aina

  Noticies » Societat   01 de setembre, 2014
www.andorradifusio.ad
Avui s'ha encetat la primera edició del curs d'educació en drets humans, organitzat per l'Esplai Aina i dirigit a joves dels Països Catalans. De moment hi ha una quinzena d'inscrits. Per bé que no hi ha cap assignatura específica en la matèria, a Educació han remarcat que els valors humans són transversals i que, per tant, s'inclouen implícitament en moltes altres matèries. El curs acabarà divendres. També avui s'ha presentat la traducció al català de 'Petit Compass', un manual bàsic del Consell d'Europa, dirigit als infants.
A través de l'educació en drets humans es vol caminar cap a una societat més justa, democràtica i solidària. Fins divendres, la quinzena de participants inscrits al curs, vinguts d'arreu dels Països Catalans, prendran part en dinàmiques de grup i casos pràctics per entendre i saber defensar els drets de les persones. El coordinador del curs, Ramon Tena, explica que les activitats no se centren només en el punt de vista teòric sinó també en com es viuen els drets humans. Tractaran "què vol dir en el món real discriminació, igualtat de gènere i com podem construir societats més respectuoses".En aquesta cita es pretén reflexionar sobre els reptes i el paper de l'educació i els educadors en la promoció, la protecció i la defensa dels Drets Humans. I, per bé que no hi hagi cap assignatura específica en el currículum acadèmic, és una matèria que s'ensenya des de fa anys al país. La ministra d'Educació Roser Suné, ressalta que "es treballa en diferents àmbits, des de tutories i ciències socials a la difusió dels convenis, com el dels drets de l'infant, que ha tingut iniciatives de treball lligades a Unicef i a les escoles".El curs acaba aquest divendres, amb la intenció que els participants es puguin transformar en activistes pels drets humans.Informa: Rubén Carcellé