Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Urgències va atendre l'any passat 25 casos d'intoxicació alcohòlica de menors

www.andorradifusio.ad

El servei d'urgències de l'hospital de Meritxell va atendre l'any passat 25 casos de menors amb intoxicació alcohòlica, 4 menys que el 2016. La meitat d'aquests casos va ser per intoxicació moderada, amb una taxa d'alcoholèmia superior als 2 grams per litre de sang. 268 persones majors d'edats van passar per Urgències.  

L'any passat, dels 25 casos per intoxicació etílica de menors, 16 van correspondre a nois i 9 a noies, xifres que contrasten amb les del 2016, quan de les 29 intoxicacions controlades a Urgències, 15 van ser de noies. Segons les dades de la unitat de conductes addictives del SAAS, el 2017 van augmentar de 5 a 12 els casos de nois amb les taxes d'alcoholèmia més elevades, que van dels 2 als 2,99 grams per litre de sang. Aquests nivells es poden traduir en un quadre clínic de confusió, irritabilitat, nàusees i vòmits.

"S'hauria d'incidir perquè siguin més coneixedors del risc. L'alcohol és la droga de la nostra societat i d'alguna manera aquests riscos estan minimitzats. Cal més informació per conèixer realment els riscos reals que implica l'alcohol i les conseqüènices, tant físiques, com psicològiques, com socials", demana la coordinadora de la unitat de conductes addictives del SAAS, Angelina Santolària.

L'any passat no hi va haver en menors cap cas d'intoxicació greu, per dos del 2016. En majors de 18 anys hi va haver 52 casos amb una taxa d'alcoholèmia superior als 3 grams per litre de sang. En total, Urgències va atendre 268 persones per intoxicació alcohòlica, 9 més que el 2016. 172 van ser homes i 96, dones. Segons les dades del 2018, fins setembre, es manté la tendència de l'any passat.       

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu / Rubén Calvo

Comparteix: