Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Vanessa Mendoza, d'Stop Violències: "no pot ser que en ple segle XXI ens estigui governant l'església i el seu fonamentalisme religiós"

www.andorradifusio.ad

L´associació feminista Stop Violències critica que el Copríncep episcopal torni a amenaçar perquè no es despenalitzi l´avortament, ni tan sols en els tres supòsits bàsics. Considera que es tracta d´una qüestió de drets fonamentals i de salut pública i denuncia que no s´està respectant la separació de poders. Recorda que les dones han de pagar entre 300 i 1.000 euros per avortar fora del país.

Stop Violències porta més d´un any recollint signatures a favor de la despenalització de l´avortament en els tres supòsits bàsics: violació, malformació del fetus i perill de mort per a la mare.

Les declaracions del Copríncep episcopal a l´acte de l´Empresa Familiar Andorrana fent referència que l´avortament és una línia vermella si el país vol mantenir la seva figura, han indignat el col·lectiu feminista, que demana que Andorra actuï com a poble sobirà. "El poder de l'estat i de l'església s'ha de separar ja, perquè no pot ser que en ple segle XXI ens estigui governant l'església i el seu fonamentalisme religiós. No pot ser que sota aquest paràmetre s'inculqui misogínia i les dones encara no siguem ciutadanes de ple dret. A Andorra les dones som ciutadanes de segona", assegura la presidenta, Vanessa Mendoza Cortés.

L´associació feminista ha alertat que a banda d´un tema de drets, es tracta d´un tema de salut pública. "Tenim dones que per qüestions orgàniques, en què si no avorten, es moren, s'han pagat un avortament. Això què és? Tant m'és si ho diu un bisbe, si hi ha cristianisme, no m'importa", assegura Mendoza Cortés.

El cost dels avortaments fora del país pot oscil·lar entre 300 i 1.000 euros. Ha recordat un cop més que no s´està complint el conveni d´Istanbul, que no hi ha educació sexual a les escoles i que falten dades.

Informa: Laia Ferré Marot
Iamtges: Sergi Linares

Comparteix: