Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els veïns i comerciants de Príncep Benlloch, partidaris d'un sol sentit de circulació per ampliar les voreres

www.andorradifusio.ad

Una vintena de propietaris i comerciants coneixen ja de primera mà el projecte per a la remodelació de l'avinguda Príncep Benlloch, després d'assistir a la reunió convocada pel comú. En ella s'ha explicat que la solució passa per fer unidireccional la zona.

Els assistents a la reunió amb el comú han valorat positivament la voluntat de la corporació d'embellir la zona de Príncep Benlloch i d'escoltar les seves propostes. Després de la trobada tothom té clar que una part del barri hauria de tenir un únic sentit de circulació. El propietari d'un dels edficis de la zona, Antonio Garcia, opina que "és la millor opció per ampliar les voravies, que ara són molt estretes". Afegeix que encara no es té clar "si serà de pujada o de baixada".

En el projecte del comú l'eixamplament de les voreres arribaría des de la cruïlla del carrer Ciutat de Valls fins a l'Estela, a la Baixada del Molí. La direcció dependrà de l'estudi de la mobilitat a la Vall Central que està fent el Govern, tot i que a la reunió s'ha parlat que la via pugui ser reversible i, si durant un temps de prova hi ha problemes, canviar el sentit sense necessitat d'obres.

La millora de la il·luminació, treure els contenidors de brossa de la via o instal·lar jardineres són altres de les propostes presentades a la reunió. El comú convocarà el setembre vinent una nova trobada amb els propietaris i comerciants amb el projecte més definit.

Per altra banda, diverses persones han iniciat converses per tirar endavant una associació Santa Coloma-Príncep Benlloch, tot i reconèixer de la dificultat de fer-ho per les particularitats diferents de les dues zones.

Informa: Sergi Cano
Imatge: Rubén Calvo / Marta Paixà

Comparteix: