La vicepresidenta de la Internacional Socialista de Dones posa Tunísia com a exemple del dret a l'avortament

www.andorradifusio.ad

Tunísia, que el 1973 va despenalitzar l'avortament, ha de ser un exemple per a Andorra. Així ho ha manifestat Hella Ben Youssef, vicepresidenta de la Internacional Socialista de Dones. En la lluita per la igualtat salarial entre homes i dones, considera "inexplicable" que a Andorra la diferència sigui, encara, d'un 23%.

Prenent com a exemple d'avenç i modernitat política, Hella Ben Youssefha parlant de Tunísia, país àrab musulmà en què la dona pot adoptar sense estar casada, viatjar amb els fills sense el consentiment del marit o, el que esperen aconseguir, la igualtat en l'herència, ja que l'home té el doble de possibilitats que la dona.

També ha parlat de l'avortament, que és legal des del 1973. Referent al Copríncep diu que la llei evoluciona, així com el debat a l'església. "La legislació pot evolucionar. Des del 1995, Joan Pau II ha fet un gran esforç. El 2013 també els bisbes van parlar de la qüestió... L'acceptació perquè la dona sigui lliure per triar és sobretot pels problemes mèdics", insisteix la vicepresidenta de la Internacional Socialista de Dones.

Sobre la diferència salarial ha dit que el 23% és una injustícia enfront el 10% d'Itàlia, el 12% de França o el 14% de Tunísia. "Hi ha tot un treball a fer avui per la igualtat salarial, perquè no hi ha cap justificació per dir que una dona ha de cobrar menys que un home en un país d'Europa".

Aquest dilluns a la tarda Hella Ben Youssef reflexionarà sobre aquests i altres temes en una taula rodona que compartirà amb la consellera general Rosa Gili i la secretària de Polítiques d'Igualtat, Liliana Ribeiro.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Pal-Arinsal anirà a buscar a Suïssa el cable que ha de permetre reparar el telecadira del Cubil Detingut un home de 21 anys per conduir sota els efectes del cànnabis i les amfetamines