Jocs Islàndia 2015

Jocs Islàndia 2015: Natació

• Bronze per a Pol Arias en els 1.500 metres lliures

Les dues medalles en judo no van ser les úniques de la delegació andorrana ahir en la penúltima jornada de competició. A la piscina, Pol Arias es va penjar el bronze a la prova dels 1.500 metres lliures.

L´andorrà tenia la millor marca dels participants, tot i que la final es preveia molt oberta. Després de nedar en segon lloc durant bona part de la prova, va acabar tercer. El bronze que es va penjar a Reykjavík és la seva primera medalla en uns Jocs i l´única de la natació andorrana a Islàndia.

• Pol Arias es penja el bronze a la prova dels 1.500 metres

Les dues medalles en judo no han estat les úniques de la delegació andorrana avui en la penúltima jornada de competició. A la piscina, Pol Arias s'ha penjat el bronze a la prova dels 1.500 metres.

L'andorrà tenia la millor marca, tot i que la final es preveia  oberta. Després de nedar en segon lloc durant bona part de la prova, ha acabat tercer i medalla de bronze. És la seva primera medalla en uns Jocs i l'única de la natació andorrana a Islàndia.

• La natació busca avui la darrera opció de medalla

Mònica Ramírez i Nàdia Tudó tanquen la seva participació als Jocs . Les dues nedadores van ser presents a les finals de la tarda d'aquest dijous. Tudó va competir a la dels 50 lliures, on va ser vuitena amb una marca de 27'86, el seu millor registre per tancar la seva participació a Reykjavik. Tudó va destacar l'experiència que li han aportat els primers Jocs.

Qui tampoc no saltarà més a la piscina dels Jocs és Mònica Ramírez. Dues finals ahir per tancar la seva presència a Islàndia: a la dels 50 lliures, sisena posició amb un registre de 27,51, i a la dels 200, setena plaça amb un cronòmetre de 2 minuts 10 segons i 23 centèssimes. Per a ella han estat uns jocs on en més d'una ocasió s'ha quedat a tocar de la medalla. “Potser m'ha faltat disfrutar més nedant”, ha dit. Tot i això assegura no estar descontenta amb les marques.

Si la piscina ha de portar alguna medalla, serà aquest divendres a la tarda. La natació s'acaba avui amb la única participació de Pol Arias a la final dels 1.500.

Informa/imatge: Xavi Bonet

• Les medalles en natació es resisteixen

Ahir la piscina de Reykjavik portava bones vibracions per als tres nedadors andorrans desplaçats als Jocs dels Petits Estats d'Islàndia. Tots tres, Pol Arias, Mònica Ramírez i Nàdia Tudó van aconseguir la classificació per a les finals de la tarda, on no van arribar als objectius.

La primera en entrar a escena va ser Mònica Ramírez. Disputava la prova dels 100 esquena, on sortia amb el quart millor registre. No obstant això, la nedadora de la FAN no va poder mantenir el ritme, i va caure fins a la cinquena plaça de la final, amb un temps d'1 minut, 7 segons i 27 centèssimes.

Després de les proves d'esquena van arribar els 400 lliures. Nàdia Tudó sortia en representació d'Andorra pel carrer número vuit. Després d'una bona sortida, no va poder mantenir el ritme imprès per les primeres. Amb tot, Tudó va tancar la final amb un temps de 4 minuts i prop de 40 segons, en la vuitena plaça.

Ja només quedava la presència de Pol Arias. Als 400, i tot ser una prova una mica curta per a ell, va nedar gairebé tota la estona en quarta plaça i a prop de la medalla, però al final, a l'última piscina, va caure fins al sisè lloc de la final, amb un temps de 4 minuts, 7 segons i 44 centèssimes.

En aquesta segona jornada de copetició l'himne encara no ha sonat a la piscina de ReykjaviK. La Federació de Natació es resisteix però a marxar d'Islàndia sense medalla.

• Jornada d'aclimatació per a la natació andorrana a Islàndia

Dels 3 nedadors de la delgació andorrana només Nàdia Tudó s'ha quedat fora de la final dels 100 lliures. Una cursa on si hi havia Mònica Ramírez, que va signar la setena plaça. Abans, havia nedat també la final dels 200 esquena, amb el 5è millor registre.

Ramírez ha explicat que aquesta és una prova “que encara no havia nedat cap cop” i s'ha mostrat sorpresa perquè s'hi ha trobat molt bé, malgrat que el temps “és dolent” comparat amb la seva millor marca.

També a les finals hi era Pol Arias. A la de 200 esquena, només va poder ser cinquè, tot i sortir amb el tercer millor cronòmetre. “M'he sentit bé fins a la meitat de la cursa, després m'ha costat més”, ha assegurat. Tot i això, Arias  està satisfet amb el temps aconseguit.

La natació andorrana no ha pogut aconseguir cap medalla en la primera jornada de competició però aquest dimecres té una nova oportunitat.

Informa: Xavi Bonet  Imatge: Xavi Fajardo