Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra
#Sensefiltres

Comparteix:

L'actualitat política ens dona molts temes importants que poden afectar el nostre dia a dia. Sovint la complexitat d'algunes matèries i la informació minut a minut no permeten aprofundir. #Sensefiltres, amb Laia Ferré Marot, parla d'aquests temes i de les diverses realitats socials del país, amb l'anàlisi d'experts que resolguin els dubtes i ajudin a entendre les implicacions de les decisions polítiques que es prenen. 


La manca d'habitatges i la pujada dels lloguers


 

  • El problema de l'habitatge vist per la treballadora d'una immobiliària i una llogatera

    La manca d'habitatges i l'increment del preu dels lloguers ha estat un dels grans temes del 2017. Segons l'Observatori del CRES, actualment és una de les principals preocupacions dels ciutadans. I de moment, sembla que continuarà aquest 2018. De fet, i sense tenir en compte com evolucionarà el mercat, com a mínim els preus del lloguer pujaran el mateix que l'IPC, un 2,6%. Un 2,6% que se suma a l'entre el 10 i el 20% d'increment de l'últim any. Una treballadora d'una immobiliària, Verònica Castro, i la monitora d'esquí Montse Rico ens parlen de la realitat que viuen al dia a dia. De com han incrementat els preus en els últims anys, de la mancança de pisos, dels conflictes entre propietaris i llogaters, dels abusos d'alguns propietaris amb les condicions, de com els temporers viuen cinc en un apartament que era per dues persones per poder tenir un lloguer assequible. I de possibles solucions, amb contractes de lloguer adaptats a les diferents casuístiques.

    Correcció: Una primera versió d'aquesta descripció indicava erròniament que la Verònica Castro és una agent immobiliària. Verònica Castro és una treballadora d'una immobiliària àmpliament coneixedora del sector i amb molta experiència, però no col·legiada com a agent. Per aquest motiu, el Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris d'Andorra (AGIA) es desvincula de les seves opinions.

  • "Gràcies senyor síndic": Regalets de Reis i carbó al Consell General

    El primer "Gràcies senyor síndic" del 2018 el dediquem a repassar què ens han deixat les festes nadalenques. Destaquem alguns "regals" que no han passat desapercebuts al Consell General. Des de l'informe de l'Assemblea Nacional francesa sobre el contraban al sarau al grup mixt, que va camí de no resoldre's. Amb l'humor i la descontextualització sempre a l'ordre del dia.

Facebook

Twitter