- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El problema de l'habitatge vist per la treballadora d'una immobiliària i una llogatera

La manca d'habitatges i l'increment del preu dels lloguers ha estat un dels grans temes del 2017. Segons l'Observatori del CRES, actualment és una de les principals preocupacions dels ciutadans. I de moment, sembla que continuarà aquest 2018. De fet, i sense tenir en compte com evolucionarà el mercat, com a mínim els preus del lloguer pujaran el mateix que l'IPC, un 2,6%. Un 2,6% que se suma a l'entre el 10 i el 20% d'increment de l'últim any. Una treballadora d'una immobiliària, Verònica Castro, i la monitora d'esquí Montse Rico ens parlen de la realitat que viuen al dia a dia. De com han incrementat els preus en els últims anys, de la mancança de pisos, dels conflictes entre propietaris i llogaters, dels abusos d'alguns propietaris amb les condicions, de com els temporers viuen cinc en un apartament que era per dues persones per poder tenir un lloguer assequible. I de possibles solucions, amb contractes de lloguer adaptats a les diferents casuístiques.

Correcció: Una primera versió d'aquesta descripció indicava erròniament que la Verònica Castro és una agent immobiliària. Verònica Castro és una treballadora d'una immobiliària àmpliament coneixedora del sector i amb molta experiència, però no col·legiada com a agent. Per aquest motiu, el Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris d'Andorra (AGIA) es desvincula de les seves opinions.

www.andorradifusio.ad
La manca d'habitatges i la pujada dels lloguers