- La junta de presidents decidirà aquest dimarts si corrobora la proposta per reformar el grup mixt. A grans trets, la reforma atorgaria a Josep Pintat la presidència del grup, substituint Pere López, el qual ocuparia el càrrec de president suplent. - La segona fase de les obres d´embelliment de l´avinguda Tarragona, que s´han iniciat aquest dilluns, quedaran enllestides al mes d´abril, segons ha avançat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. Entre altres millores, es crearà un carril bici i es mantindran els dos carrils de circulació en ambdós sentits. - Més de vint persones amb discapacitat encara tenen un contracte de baix rendiment. El Govern recorda que són contractacions il·legals i treballa perquè més empreses se sumin a les 10 que ja hi ha a la xarxa d´empreses inclusives. Aquest dilluns s´han incorporat tres més. - Els treballs de l´ampliació de l´escola andorrana de Santa Coloma comencen aquest estiu i s´allargaran per espai de 18 mesos. Es construiran 18 aules noves i s´aconseguirà reagrupar tots els estudiants del mateix sistema educatiu en un únic edifici. - Ha començat el judici pel cas BPA. L´arribada dels 25 acusats i els seus advocats ha causat una gran expectació. Fins a l´entrada de la sala, a Prada Casadet, s´ha apropat l´accionista majoritari de BPA, Higini Cierco, que ha saludat Joan Pau Miquel, el principal acusat en aquesta causa i a la resta dels seus excompanys. La vista ha començat amb la presentació de les qüestions prèvies.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El problema de l'habitatge vist per la treballadora d'una immobiliària i una llogatera

La manca d'habitatges i l'increment del preu dels lloguers ha estat un dels grans temes del 2017. Segons l'Observatori del CRES, actualment és una de les principals preocupacions dels ciutadans. I de moment, sembla que continuarà aquest 2018. De fet, i sense tenir en compte com evolucionarà el mercat, com a mínim els preus del lloguer pujaran el mateix que l'IPC, un 2,6%. Un 2,6% que se suma a l'entre el 10 i el 20% d'increment de l'últim any. Una treballadora d'una immobiliària, Verònica Castro, i la monitora d'esquí Montse Rico ens parlen de la realitat que viuen al dia a dia. De com han incrementat els preus en els últims anys, de la mancança de pisos, dels conflictes entre propietaris i llogaters, dels abusos d'alguns propietaris amb les condicions, de com els temporers viuen cinc en un apartament que era per dues persones per poder tenir un lloguer assequible. I de possibles solucions, amb contractes de lloguer adaptats a les diferents casuístiques.

Correcció: Una primera versió d'aquesta descripció indicava erròniament que la Verònica Castro és una agent immobiliària. Verònica Castro és una treballadora d'una immobiliària àmpliament coneixedora del sector i amb molta experiència, però no col·legiada com a agent. Per aquest motiu, el Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris d'Andorra (AGIA) es desvincula de les seves opinions.

www.andorradifusio.ad
La manca d'habitatges i la pujada dels lloguers