El MoraBanc Andorra diu adeu als Play-off en l’última jornada (72-66)

L’equip del Principat s’ha quedat fora dels Play-off

L’equip del Principat s’ha quedat fora dels Play-off després de sumar aquest diumenge la divuitena derrota de la temporada (16-18) a la pista de l’Unicaja de Màlaga (72-66) en l'última jornada de la fase regular. Els tricolor, arribant a guanyar de catorze punts en el segon quart (17-31), han acabat sucumbint en els últims instants. Moussa Diagné i John Shurna MVP’s del partit.

El MoraBanc Andorra d’Ibon Navarro ha posat punt final a la seva primera temporada havent complert amb escreix a Europa, arribant a les semifinals de l’Eurocup però sense haver fet realitat cap dels dos objectius a l’ACB. Després de quedar-se fora de la Copa, ara l’equip tricolor s’ha quedat a una victòria dels Play-off. De fet, sense el polèmic tir d’Okoye a la Bombonera en la derrota contra el Tecnyconta Saragossa, el resultat final hagués estat molt diferent. El MoraBanc, malgrat acabar desè classificat, aspira a seguir jugant a Europa el proper curs.

A Màlaga, en l’última jornada de la fase regular, el MoraBanc arribava amb opcions, poques, de classificar-se per als Play-off. En mans de segons i tercers equips, pendents del Divina Joventut o del partit entre el Tecnyconta Saragossa i el BAXI Manresa, l’equip d’Ibon Navarro sabia que de res serviria mirar els altres resultats si ells no sortien del Martin Carpena amb una victòria. I el cert és que la posada en escena dels del Principat ha estat excel·lent arribant a guanyar de deu punts al final del primer quart (15-25) gràcies a la bona defensa i a un 4/8 en triples. Les pilotes perdudes, quatre en els primers minuts, era l’únic que donava aire als malaguenys. Amb el pas dels minuts el MoraBanc seguiria ampliant les diferències arribant a tenir una màxima de catorze punts a l’inici del segon quart (17-31), però l’entrada de Jaime Fernández, Gio Shermadini, els triples de Wacynski i els rebots ofensius de l’Unicaja (11 en la primera meitat) ho canviaria tot. Després d’un esfereïdor 23-2 de parcial, el conjunt de Luis Casimiro capgirava el marcador en pocs minuts (40-33). Abans d’arribar al descans, el MoraBanc es refeia amb un 0-5 de parcial (40-38).

En la represa la situació del MoraBanc, espès en el triple (7/29), empitjoraria encara més després d’un 13-6 de sortida (53-44), però una nova reacció tricolor deixaria un ajustat 57-52 al final del tercer quart. Pendents de les notícies que arribaven de Badalona, Saragossa i Fuenlabrada, el MoraBanc afrontava els últims minuts anant a remolc de l’Unicaja (65-58) i patint un arbitratge decidit a escombrar cap a casa. Cinc punts consecutius de Dylan Ennis apropava els andorrans (65-63) i tres tirs lliures convertits per David Jelinek consumaven la remuntada (65-66). Al final però, el 72-66 definitiu deixa el MoraBanc sense Play-offs i en una desena posició que, no obstant, hauria de permetre als andorrans seguir competint a Europa la propera temporada.