L’hummus de cigrons és un plat molt sa que pot ser un complement perfecte per a qualsevol dinar o sopar. El pots acompanyar de pa de pita, torradetes o, si vols una opció més saludable, de bastonets de pastanaga, carbassó o api. Per als més petits és una manera molt fàcil de menjar llegums. T’expliquem com preparar-lo d’una manera molt ràpida i sense complicacions.
Ingredients
- 400 grams de cigrons cuits
- 60 grams d’aigua
- 30 grams de suc de llimona natural
- 40 grams de sèsam torrat
- 70 grams d’oli d’oliva verge extra
- 1/2 culleradeta de comí en pols
- 1 culleradeta de salsa tahine (opcional). La venen als supermercats i a les herboristeries o botigues de cuina bio. És pasta de sèsam.
- 1 o 2 grans d’all mitjans (opcional)
- Sal al gust
Preparació
- Poseu tots els ingredients junts en el got de la batedora, trituradora o termomix.
- Bateu o tritureu-los fins que quedi una pasta fina.
- Si el sèsam que tenim no és torrat, el podem torrar nosaltres mateixos en una paella. Però vigila, que es pot cremar en qüestió de segons.
- Un cop tenim l’hummus, el podem servir amb un rajolí d’oli d’oliva i/o pebre vermell dolç.
Conservació
Aguanta fins a una setmana a la nevera.
Et recomanem conservar-lo en un recipient tancat de vidre.
Bon profit!!
Una recepta de Viviana Besolí
Fotografia: llicència Creative Commons