Quan les guineus es mengen els llops: el cas del Leicester City

Quan les guineus es mengen els llops: el cas del Leicester City

Fa uns mesos, jo mateix vaig escriure un article dient que el futbol ja no era com abans. Que ara es mira més per les audiències, els ingressos, els rècords i les marques, que per l'esperit esportiu. Però per sort, aquesta temporada, a Anglaterra (bressol del futbol) hi ha un fenòmen que recorda gratament al 'futbol d'abans'. Aquell esport de resultats imprevisibles i d'equips que es volen fer grans gràcies a l'ambició. Sense estrelles.

Només cal entendre una mica d'esport per donar al Leicester City el mèrit que es mereix. Un equip que la temporada passada es va salvar pels pèls de baixar a la 'Football League Championship' (la segona divisió). Un club que al mes de setembre apareixia com a favorit per quedar últim i que ara, només 7 mesos més tard, no només lidera la lliga més competitiva del món, sinó que és el màxim candidat a guanyar la Premier. Amb 7 punts de marge sobre el segon i 6 partits de lliga per davant, tot sembla indicar que els 'Foxes' donaran la campanada més sonada del món del futbol des de la Eurocopa de Grècia. Tot plegat fa que als que ens agrada de veritat aquest esport, volem que el Leicester City acabi guanyant la lliga.

Però no només és el fet, sino també la manera. Ranieri estava futbolísticament enterrat. Sense un palmarès brillant als grans equips que ha entrenat, semblava que aquest estiu, als 63 anys, fitxava pel Leicester City per retirar-se tranquil·lament a Anglaterra. Un últim contracte amb un equip que es volia salvar sense patir, però on tothom (Ranieri i jugadors inclosos) sabien que el més normal era tornar a passar-les 'canutes'. Però Vardy, Mahrez, Schmeichel, Morgan, Simpson, Drinkwater, Albrighton, Ulloa (tots ells titulars, i ja a l'equip de la temporada passada) han viscut una metamorfosi de la mà de Ranieri, que sembla indicar que passaran de ser jugadors de segona divisió a campions de la Premier.

Aquests mateixos jugadors, aquesta temporada, han superat els grans d'Anglaterra. Estem a punt d'entrar al darrer mes de competició i li treuen més de 10 punts a l'Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, etc... 

Les 'Guineus' s'estan menjant els llops.

Un article de Xavi Bonet

Comparteix: