Recepta: galetes Quelitas versió casolana

Recepta: galetes Quelitas versió casolana

Si t'agrada passar temps als fogons però no tens molta traça seguint receptes, estàs d’enhorabona: aquesta és de les més fàcils de la història. Es tracta d’una versió casolana i artesanal de les famoses galetes d’oli, més conegudes com a Quelitas o galetes d’Inca.

Uns aperitius salats que, sols o acompanyats de formatge, pernil, sobrassada, paté o fins i tot melmelada entren bé a qualsevol hora del dia.

Ingredients:

  • 220 g d'aigua (tèbia)
  • 200 g d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 30 g de llevat fresc
  • 650 g de farina (també pot ser integral)

Preparació:

  1. Agafem un bol i hi aboquem el llevat i l’aigua tèbia. Ho dissolem amb els dits i, un cop llest, hi aboquem l’oli d’oliva i la sal. Després hi incorporem, a poc a poc, tota la farina i amassem perquè quedi uniforme.
  2. Un cop fet això, fem una bola, la posem dins el bol i el tapem amb un drap. És moment de deixar que llevi la massa. Al cap d’una hora i mitja, aproximadament, ja estarà a punt per treballar-la.
  3. Estenem una mica de farina damunt la taula perquè no s’enganxi i estenem la pasta fins que quedi d’un dit de gruix. Amb un motlle rodó petit (també serveix el tap d’una ampolla) anirem fent cercles de massa. Mentrestant, preescalfem el forn.
  4. Untem d’oli una safata de forn i col·loquem les galetes a sobre. Amb una forquilla o un escuradents marcarem puntets a sobre i les posarem al forn, a uns 170ºC. El temps de cocció serà d’uns 45 minuts.

Un cop refredades, ja es poden menjar. Bon profit!

 

Una recepta de Judit Pedrós


 

Comparteix: