El 2019, l'any en què Xavi Folguera ha arribat més alt

www.andorradifusio.ad

Un dels màxims exponents del vòlei nacional, Xavi Folguera, ha tancat el 2019 amb una medalla d'or a Montenegro i signant per un dels grans equips de Bèlgica, el Greenyard Maaseik. L'objectiu de Folguera per aquest 2020 és arribar a la final de la lliga i seguir guanyant experiència a la lliga de Campions, que disputa per primera vegada.

Xavi Folguera ha aprofitat les festes nadalenques per passar uns dies al país i fer una petita aturada en la seva etapa amb el Greenyard Maaseik de la primera divisió belga de vòlei.

Folguera ha fet un balanç molt positiu del 2019, després d'un bon inici de temporada amb el seu club i l'or a Montenegro en vòlei platja. Explica que s'imaginava jugant menys, ja que el club amb el qual competeix està al més alt nivell. "A la Champions League ens està anant molt bé i a la lliga podríem haver guanyat algun partit més, però anem segons a 3 punts (una victòria) del primer".

En clau nacional, l'estiu de l'any que ve Folguera i Abel Bernal miraran de repetir l'èxit aconseguit a Montenegro en vòlei platja als Jocs dels Petits Estats d'Andorra 2021 "perquè són a casa, és una cita important, venim de fer tres ors seguits i ho volem mantenir", ha assegurat.

Abans, però, el jugador té l'objectiu d'arribar a la final de la lliga amb el Maaseik, després de quedar-se'n a les portes els dos anys anteriors, i superar la fase de grups de la lliga de Campions.

Informa: Joel Romero
Imatges: Pere Besolí-Arxiu RTVA
Locució: Rosa Alberch

Comparteix:

El futbol i l'esquí, els esports reis d'Andorra David Jelínek, el jugador amb més partits amb la samarreta del MoraBanc