Acord amb la Federació Catalana d'Esports d'Hivern per fer estades a Naturland

www.andorradifusio.ad

Naturland vol seguir sent una referència de l'esquí de fons al Pirineu. I aquest matí de dimecres s'ha posat de manifest amb la signatura d'un acord de col·laboració amb la Federació Catalana d'Esports d'Hivern. Esquiadors de fons de tecnificació vindran a fer estades i Joan Erola serà el coordinador tècnic.

El conveni de col·laboració serà per una temporada ampliable que permetrà als esportistes de tecnificació de les categories sub-18 i sub-20 i puntualment més petits gaudir de les instal·lacions ubicades a la cota 2.000. Es tracta del refugi d'entrenament en alçada i el Naturland Esqui Club també en sortirà beneficiat. El cònsol major de Sant Julià, Cerni Cairat, es mostra satisfet de "poder rubricar aquest acord per continuar posicionant la nostra parròquia, la nostra muntanya i Naturland com a centre esportiu de referència".

Per la seva banda, David Samper remarca que aquest moviment els permetrà no récorrer milers de quilòmetres per entrenar. "El centre de tecnificació català està a la Seu d'Urgell. Per tant, portant alemanys marxant a Finlàndia a milers de quilòmetres per fer les nostres tecnificacions i els nostres entrenaments".

En la trobada s'ha parlat també que Naturland pugui acollir proves de Copa d'Europa d'esquí de fons. El projecte és ben viu i la propera temporada podria haver-hi les primeres actuacions a les pistes. Encara no hi ha data a la vista. El director general de l'ecoparc, Xabier Ajona, relata que si Naturland funcionés bé "hem centrat els esforços i les inversions en el tractament de la neu aquest any si estem bé les inversions anirien als requisits que la FIS ens ha marcat".

Informa: Sergi Cano

Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Preparant l'Europeu amb ganes de jugar a casa De la Cruz, un veterà que no perd l'amor pel ciclisme