Alejandra López inicia el compte enrere per al Mundial d'Ironman de Nova Zelanda 2020

Cada vegada són més els triatletes del país que competeixen en proves internacionals de primer nivell amb resultats destacats. La darrera ha estat Alejandra López, que el 5 d'octubre passat, a Lanzarote, va aconseguir el bitllet per al Campionat del Món d'Ironman 70.3 de l'any vinent a Nova Zelanda. El més sorprenent és que era la segona competició que feia en aquesta modalitat.

Plou aquest dimarts al matí i toca entrenar sota cobert. Res, però, comparat amb les condicions que Alejandra López va patir a Lanzarote.

A l'illa canària, enmig d'un temporal que va obligar a suspendre el segment de natació i va endurir el de ciclisme, va acabar tercera del seu grup d'edat de l'Ironman 70.3, després de completar els 90 quilòmetres de bicicleta i els 21 de cursa a peu en un temps de 5 hores i 38 minuts.

Aquest resultat li va donar la classificació per al Campionat del Món de Nova Zelanda.

Alejandra López explica que "ha sigut molt dur", tant "els entrenaments per arribar fins a la cursa com les condicions el dia de la competició". "Anava pensant que no m'apuntaria mai més a un Ironman i tres hores després estava a sobre d'un podi, amb la classificació per a la Copa del Món".

Loa, com la coneix tothom, va arribar a les proves Ironman procedent de les curses de muntanya. Aquest estiu va entrenar fins a 23 hores a la setmana per arribar en les millors condicions a Lanzarote. Ha millorat en totes les disciplines, però encara hi veu un gran marge de progressió. Assegura que el seu fort és la bici de carretera i destaca les millores que ha assolint en cursa. En natació és on creu que té més marge.

Ara comença un compte enrere encara més il·lusionant, conscient que haurà d'entrenar molt dur, però diu que li agraden els reptes. Els Mundials d'Ironman 70.3 se celebraran el 28 i 29 de novembre de 2020 a la localitat neozelandesa de Taupo

Imatges: Albert Refart