Àlex Iscla, el nou descobriment de la federació de ciclisme que es prepara per brillar a Vallnord

Una greu lesió el va apartar de la Copa del Món d'enduro amb moto, però Àlex Iscla s'ha tornat a enganxar a la competició i, aquesta vegada, amb pedals. L'any passat va guanyar l'Open d'Espanya d'enduro sub-23. La federació ha estat atenta, l'ha captat i l'està reconvertint en rider de descens.

La Federació de Ciclisme ha trobat una nova arma secreta, Àlex Iscla. El jover rider andorrà representarà el país en dues disciplines: enduro i descens.

Va començar competint amb moto. Amb només 17 anys va pujar al podi al Mundial d'EnduroGP, en categoria 125. Aquella mateixa temporada va patir un greu accident que el va obligar a fer un "reset".

"Per culpa de les lesions vaig deixar el món de les motos i, a poc a poc, em vaig iniciar amb la bici i em va agradar. Tornar a competir és el que volia".
Àlex
 Iscla, rider FAC

No ha trigat a tenir èxit. La passada campanya es va coronar com a campió de l'Open d'Espanya d'enduro en categoria sub-23. Aquest resultat va alertar la federació. Li van veure aptituds per al descens i ara compagina les dues disciplines.

Té 22 anys i aprèn ràpid, ha fet només dues curses de descens i en la darrera va ser 6è absolut en una prova de la Copa d'Espanya. En aquesta disciplina competirà en categoria absoluta.

Participarà a la Copa del Món de Vallnord on li agradaria aconseguir el que no ha aconseguit mai un rider andorrà, classificar per a les finals.

"La Copa del Món de Vallnord és el més important de la temporada. No és gens fàcil perquè hi ha 80 pilots que volen. Haurem de ser més ràpids que ells".

Amb la federació farà les proves de Copa del Món de Vallnord i les Gets, el Campionat d'Europa a Maribor i l'Enduro de les Nacions. Aquest cap de setmana disputarà una Copa Catalana d'enduro a Riudarenes.

Imatges: Ricard Tenza i Capra Films