ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Àlex Roca, la història d'un andorrà dirigint una acadèmia del Barça a Jordània

www.andorradifusio.ad

Els èxits del país en futbol van més enllà dels resultats. I és que també hi ha talents que porten el nom d'Andorra fora de les nostres fronteres, com és el cas d'Àlex Roca. Des de fa tres mesos, Roca dirigeix una acadèmia del Barça a Jordània.

Després de jugar i entrenar a Andorra, Àlex Roca va decidir començar una aventura a Barcelona amb el Bellvitge de futbol base.

El temps i la dedicació van donar fruits i, després de superar algunes proves, va sorgir l'opció d'entrar a l'organigrama del Barça com a director d'una acadèmia a Jordània. Roca ha estat l'encarregat d'encetar el projecte a l'Orient Mitjà ara fa tres mesos, un xoc cultural i futbolístic que valora positivament.

Assegura que "és un aprenentatge brutal i un procés de maduració que en quatre mesos ha superat els dos anys que he estat a Barcelona".

Tot i això, també ha trobat alguns problemes. Explica que "hi ha una desorganització brutal, no hi ha competicions i els jugadors no estan federats fins els 17 o 18 anys".

En poc temps, l'acadèmia té una quarantena d'infants i es preveu incrementar aviat aquesta xifra.

De moment, no es planteja tornar a Barcelona o a Andorra. Diu que li agradaria ser-hi "aquests 3 o 4 anys i després tinc l'objectiu d'anar a un altre país amb una altra cultura".

Roca torna a ser a Jordània per inaugurar el segon tram de la temporada i consolidar el centre. Un exemple més que demostra que el futbol travessa fronteres.

Informa: Joel Romero
Imatges: Txema Galilea

Comparteix:

3.215.182.81