Adam Raga deixa Toni Bou sense doblet a casa i comprimeix el Mundial de Trial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A la segona ha anat la vençuda per a Adam Raga. Dissabte se li va escapar la victòria per ben poc i aquest diumenge s'ha emportat la segona prova del Campionat del Món a Andorra. Toni Bou, amb problemes mecànics tot el cap de setmana, s'ha hagut de conformar amb la tercera plaça. El Mundial s'ajusta. La Federació Motociclista tanca amb nota i ja ha fet la demanda per tornar a tenir el Mundial el 2022.

Adam Raga només ha hagut d'esperar un dia per assaborir la revenja. La derrota de dissabte va ser dura de pair, amb un empat a 46 peus amb Toni Bou que es va resoldre gràcies al cronòmetre. Aquest diumenge el pilot resident, amb problemes mecànics tot el cap de setmana, ha estat tercer amb 23 peus.

Bou continua líder amb 92 punts, però té Raga a només 8 punts. El català ha guanyat la segona mànega andorrana amb 18 peus, un menys que Jaime Busto. El basc ha brillat entre els dos colossos del trial.

El pilot TRRS, Adam Raga, ha confessat estar molt content d'aconseguir la victòria, després que el primer dia del Campionat se li escapés per molt poc. També ha explicat que després de gairebé assaborir la primera posició aquest dissabte, en la segona jornada ha sortit "amb moltes ganes de lluitar i tornar a intentar-ho". 

Per la seva banda, el pilot Repsol Honda, Toni Bou, ha explicat que "estava acostumat a entrenar tot l'estiu amb una altra moto, i com que va començar a donar problemes aquesta setmana, hem hagut de canviar-la i aquesta ha resultat ser molt diferent". El pilot ha destacat que "això és com una roda, no es pot estar sempre al 100%, i ara l'objectiu és recuperar sensacions amb vista a la recta final del Mundial". Tot i això, considera que un primer i un tercer premi "al Campionat és positiu". 

Aquest diumenge els pilots andorrans no han brillat tant com dissabte. Els millors, Jordi Lestang, 26è en Trial 2, i Gaudi Vall, 9è en Trial 125. El públic ha gaudit d'allò més amb aquests dos dies de gran trial. Andorra es referma com una plaça on sempre és difícil torejar.

Segons la presidenta de la Federació Motociclista d'Andorra (FMA), Natàlia Gallego, hi havia tres zones amb terrenys molt diferents i difícils, i aquest diumenge s'ha fet algun canvi. Gallego ha apel·lat a la sorpresa que suggereix el Campionat que s'organitza a Andorra, fet que "dona molta emoció als espectadors", a banda d'afirmar també que els pilots "sempre estan contents de participar-hi". 

La Federació Motociclista d'Andorra ja ha presentat candidatura per tornar a acollir el Mundial el 2022. La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) ho anunciarà un cop finalitzi el Campionat del Món.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Andreij Cristancho-Pere Besolí 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.