L'alpinista resident Gonzalo Fernández intentarà coronar el Gashebrum II al juny

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'alpinista resident Gonzalo Fernández intentarà coronar al juny el seu primer vuitmil. Aquest finisher d'Eufòria espera fer cim al Gashebrum II sense xerpes i sense oxigen.

El Gonzalo va arribar a Andorra des de Galícia amb 6 anys i ràpidament va quedar atrapat per les muntanyes.

A poc a poc ha anat evolucionant amb escalades al Caucas, cims per sobre 6.000 metres al Kirguistan i com a finisher d'Eufòria.

Ara vol superar la barrera dels vuit mil i ascendir al Gasherbrum II de 8.034 metres sense xerpes ni oxigen, un objectiu que requereix "molt de rodatge i anys de preparació, sobretot mental", ha assegurat.

Per un assalariat com ell, el primer repte és l'econòmic. Segons ha detallat els costos de fer un 8.000 sense cap mena d'ajuda poden arribar als 6.000 euros. L'alpinista té nua campanya de crowfunding "que està funcionant molt bé".

Formarà part de l'Altitud Team al costat d'alpinistes com Lluís Cortadellas, company de cordada de Sergi Mingote. Portaran una placa en record de l'alpinista català per col·locar-la al camp base del K2. Així també aprofitaran per saludar Stefi Trogue, ha comentat.

Un altre entrebanc és el patiment familiar, a casa del Gonzalo estan curats d'espants. "Amb 16 anys ja vaig marxar a fer el camí de Santiago jo sol", recorda. Temps després, als 19 anys "vaig veure que m'agradava fer coses més extremes i vaig marxar als alps per pujar un 4.000 jo sol".

El Gonzalo marxarà el 14 de juny i espera poder fer cim entre el 10 i el 20 de juliol.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.