Álvaro Rodríguez, apassionat de l'atletisme i exemple d'inclusió

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Álvaro Rodríguez és un dels molts casos que confirmen l'esport com un gran instrument d'inclusió. L'estadi Comunal Joan Samarra és gairebé la seva segona casa i, des de fa un parell d'anys, aquest jove amb trastorn de l'espectre autista s'ha convertit en un participant més al Campionat d'Atletisme.

Córrer és la gran passió de l'Álvaro Rodríguez. Per a aquest jove de 22 anys amb un trastorn de l'espectre autista, l'estadi Comunal Joan Samarra s'ha convertit des de fa temps en una segona casa. Hi coincideix sovint amb altres membres del club Amics de l'Atletisme. El que més destaquen és la seva actitud.

L'Álvaro forma part del programa de Joves en Inclusió d'AUTEA i l'esport és una eina molt útil per potenciar les seves capacitats. "L'esport l'ajuda a canalitzar, a tenir més eïnes d'autorregulació emocional i conductual. A estar més tranquil i afavorir a la relaxació", destaca la psicòloga Eva Flotats a banda dels beneficis per la seva autonomia.

Des de fa un parell d'anys, competeix com un més al Campionat d'Andorra. Serafí Rodríguez, secretari del club d'Amics de l'Atletisme, destaca el temps que va fer al Campionat d'Andorra, "molt més que meritori".

A banda de l'atletisme, l'Álvaro també és un gran aficionat a l'esquí. Des de ben jove el seu pare ha lluitat perquè pogués fer esport com un més i l'ha practicat sempre al seu costat. "Sóc feliç al seu costat. Veig les coses que fa, que qualsevol altra persona les faria molt millor, però veig els seus progressos i això em dona forces. Mai hagués pensat que podria fer les coses que he arribat a fer amb ell", explica Rodríguez pare.

El de l'Álvaro és un exemple d'inclusió a través de l'esport. Queda molt camí, però, perquè casos com el seu no siguin una excepció.

Informa: Joan López
Imatges: Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.