Naturlàndia acollirà l'any vinent el Campionat del Món de triatló d'hivern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra acollirà l'any vinent el Campionat del Món de triatló d'hivern, que s'emmarca dins l'Andorra Multisport Festival que organitza el Govern amb el grup Ironman. La prova se celebrarà a Naturlàndia entre el 19 i el 21 de març i tindrà uns 500 participants.

La Cota 2.000 de Naturlàndia serà el centre d'operacions del Mundial de triatló d'hivern, que consta en la categoria Elit d'un recorregut de set quilòmetres de cursa a peu sobre neu, un de dotze de bicicleta tot terreny i que s'acaba amb dotze quilòmetres d'esquí nòrdic.

La candidatura d'Andorra ha estat l'elegida superant altres països amb més tradició en aquest tipus d'esdeveniments com la Xina o Itàlia, la qual cosa suposa tot un desafiament organitzatiu.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assenyalat que "és un repte més com a país". En aquest sentit, ha destacat que "tenim moltíssima experiència contrastada en organitzar esdeveniments de caire internacional, especialment en copes del món" i creu que "estarem a l'altura de les circumstàncies".

Ironman espera aplegar uns cinc-cents participants en aquesta primera edició, un 10% dels quals professionals de la disciplina. La resta seran esportistes amateurs que es repartiran en diverses categories per grups d'edat.

En total, l'organització espera reunir unes 800 persones amb els acompanyants i els membres de la Federació Internacional de Triatló. 

A banda de Naturlàndia, el centre de Sant Julià també acollirà diversos actes com la desfilada de les delegacions.

El Comú valora també l'impuls que pot tenir el Mundial per a l'esquí de fons, segons ha afirmat el cònsol major, Josep Majoral. 

El ministre Jordi Gallardo ha destacat la importància d'haver rebut l'encàrrec d'organitzar el Campionat del Món per posicionar Andorra com a destí d'esports de muntanya i de turisme esportiu.

També ha afegit que, en cas que la situació sanitària empitjorés, es podria renunciar a la prova per tal de fer prevaler la seguretat dels participants.

Informa: Sergi Cano
Imatges cedides: Asiago Winter Triathlon World Championships Local Organizing Committee
Locució: Jordi Domingo    

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.