Carabaña afronta amb confiança les properes cites després del rècord

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després de fer miques el rècord d'Andorra dels 3.000 metres obstacles dilluns passat a Castelló, Nahuel Carabaña s'ha situat en el 17è lloc del rànquing europeu absolut i segon de la categoria sub-23. La marca suposa tota una injecció de confiança per al jove atleta de 20 anys, que ja pensa en el seu primer Campionat d'Espanya absolut.

En una temporada del tot atípica per la situació sanitària arran de la Covid-19, que l'ha obligat a entrenar molts dies en solitari a Andorra, Nahuel Carabaña no podria creure la marca que va fer dilluns a Castelló.

Els 8 minuts 36 segons i 58 centèsimes en els 3.000 metres obstacles rebaixaven de gairebé 11 segons l'anterior rècord d'Andorra absolut, que tenia Pep Sansa des de feia 21 anys.

"Mai m'hauria imaginat fer aquesta marca", assenyala l'atleta, que explica que va haver de demanar a l'entrenador que l'hi repetís en dues ocasions. De fet,  diu que "avui en dia encara em costa creure-m'ho".

El seu entrenador, Kevin Poulet, destaca que "la mínima mundial fa tres anys estava en 8 minuts i 32 segons, i això significa estar a quatre segons".

La nova marca situa Carabaña en el lloc 17è del rànquing europeu absolut i segon de la categoria sub-23. El seu horitzó són els Jocs Olímpics de 2024 a París, però no renuncia a lluitar per un lloc als de Tòquio.

Poulet comenta que "es lluitarà l'any que ve per estar a prop de les medalles de l'europeu sub-23", però creu que els Jocs Olímpics de Tòquio podrien ser "un objectiu a tenir en compte, com a mèrit per la seva feina".

Per la seva part, Carabaña assegura que "encara no veig Tòquio com a objectiu principal, amb aquesta marca hi estic a prop, però encara queda molt per millorar".

Després del rècord Carabaña afronta amb més confiança que mai les properes cites, la Copa d'Espanya i el seu primer Campionat d'Espanya absolut.

Informa i imatges: Joan López

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.