Carabaña es penja la plata i fa rècord a l’Iberoamericà

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Nahuel Carabaña ha firmat aquesta nit un resultat històric per a l’atletisme andorrà amb la medalla de plata en la cursa dels 3.000 metres obstacles del Campionat Iberoamericà, que ha celebrat la primera jornada a la localitat alacantina de la Nucia. El podi aconseguit per l’atleta del Playas de Castelló ha anat acompanyat del rècord d’Andorra, amb un temps de 8 minuts 35 segons i 19 centèsimes, que rebaixa de més d’un segon l'anterior millor marca fixada per Carabaña.

Ha estat la segona medalla per a Carabaña en una gran cita internacional, després del bronze que es va penjar l'estiu passat en el Campionat d'Europa sub-23 de Tallinn, a Estònia.

La lluita per l’or entre els tres primers classificats s’ha decidit per un marge de menys d'un segon. L’espanyol Gonzalo Parra ha acabat primer, només 34 centèsimes per sota del temps de Carabaña. Tercer ha estat l’argentí Marcos Julián Molina, a tot just 21 centèsimes de l’atleta andorrà.

En la prova dels 800 metres, Pol Moya ha estat quart de la seva semifinal, amb un temps d’1 minut 49 segons i 51 centèsimes, i no ha pogut classificar-se per a la final.

La primera jornada de l'Iberoamericà ha suposat el debut en una competició internacional absoluta de la jove atleta Duna Viñals, de 15 anys, que ha tornat a rebaixar el rècord d’Andorra absolut dels 400 metres tanques i ha fet la mínima per al Campionat d'Europa sub-18, amb un temps d’1 minut 3 segons i 19 centèsimes.

Informa: Joan López
Imatge cedida per Jordi Cinca
Imatges cedides: RFEA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.