El coronavirus precipita el comiat de Xavi Folguera del Greenyard Maaseik

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Xavi Folguera no continuarà a les files del Greenyard Maaseik, l'actual campió de la lliga belga de vòlei. El coronavirus ha precipitat els fets i la lliga s'ha suspès de forma definitiva. L'andorrà es troba a casa i té per objectiu mantenir-se a l'elit europea.

Les afectacions del coronavirus segueixen deixant repercussions al món de l'esport.

Després de tocar el cel aquesta temporada amb la disputa de la màxima competició europea de vòlei, Xavi Folguera no jugarà més amb el Greenyard Maaseik. La lliga va anunciar la suspensió definitiva i el club va facilitar la repatriació dels internacionals.

Per al jugador ha estat "un cop dur, perquè és una situació que afecta tothom". "En 48 hores m'ha canviat la vida", manifesta.

Pel que fa a la competició, "la lliga belga ha decidit que el campió de la passada temporada, el Greenyard Maaseik, mantindrà el títol". Amb això, l'equip tindrà plaça europea l'any vinent.

Malgrat jugar en un dels millors equips de Bèlgica, Folguera volia guanyar minuts de joc i l'equip tenia prevista una reestructuració esportiva, per això les dues parts van acordar no seguir vinculats la propera temporada.

El jugador admet que ara mateix la prioritat és la salut, tot i que reconeix que l'objectiu és "seguir a Europa" i assenyala que "si hagués de tornar, a Espanya tindria les portes obertes".

No obstant, destaca que, com a esport minoritari , el vòlei "sortirà perjudicat" d'aquesta crisi i creu que trobar una oferta "en condicions" serà "un luxe".

En clau tricolor, Folguera i Abel Bernal tenien l'objectiu aquest estiu de preparar al màxim els Jocs dels Petits Estats d'Andorra, tot i que a hores d'ara bona part dels tornejos de vòlei platja són dubte.

Informa: Joel Romero
Imatges: Sergi Linares
Imatges cedides: CEV-European Volleyball

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.