Reportatge: La cursa de fons d'Eloy Garcia per tornar al triatló

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Eloy Garcia prepara amb la màxima il·lusió el retorn al triatló. La seva rutina d'entrenament arrenca molt aviat al matí, però ha estat la millor eina per fer front primer a les seqüeles d'una hemiplegia i, després, al tractament d'un càncer.

Són les sis del matí i en un aparcament buit sona Bruce Springsteen mentre Eloy Garcia s'entrena en solitari. La temperatura, més alta que a l'exterior, i el terra pla, redueixen el risc de lesions per l'espasticitat que pateix a la cama esquerra. "La rutina a l'aparcament és intentar tornar a córrer, que és la part que m'està costant més. La natació la tinc molt assumida, la bici vaig millorant a poc a poc i la part de córrer és una tortura. La cama i l'esquena pateixen moltíssim", explica.

L'esport ha estat la seva vida i, des de fa set anys, la millor eina per fer front primer a una hemiplegia i després a un càncer. Tot i això, assegura que "de totes les coses dolentes pots treure una part bona". "Jo la part que intento reforçar més és l'exemple cap els meus fills. Tot i que les situacions siguin molt dures, i aquesta del càncer ho és a tots els nivells, en el nivell físic, però sobretot en el mental i emocional, no només per mi sino per tota la família, vull que vegin que si poses un esforç al darrere, de vegades hi ha premi", afegeix.

Després de deixar enrere la part més dura del tractament, el seu objectiu és tornar a disputar un triatló l'estiu de l'any vinent, com el de Sant Pol, on va fer l'estrena després de l'hemiplegia.

Diu que la seva màxima il·lusió és tornar a entrenar en grup amb els companys del Club Triatló Serradells. Com fa cada matí, hi posarà una voluntat de ferro.

Informa i imatges: Joan López

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.