Dulce Casanova, nou rècord d'Andorra en marató

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cada vegada són més les corredores del país que s´enfronten a la marató i això ha fet rebaixar les marques els darrers mesos. Dulce Casanova va fixar el nou rècord nacional en 3 hores 9 minuts i 49 segons diumenge passat a València i ja busca nous reptes.

Acabar una prova tan dura com la marató és un èxit per a qualsevol corredor, però per a Dulce Casanova, de 48 anys, el premi va ser doble diumenge passat a València. En la seva tercera cursa sobre els 42 quilòmetres i 195 metres va fixar el nou rècord nacional en 3 hores 9 minuts i 49 segons.

Va començar a córrer ara fa set anys i des de fa tres ha centrat esforços en la marató. "Vaig començar a progressar en la mitja i vaig decidir fer marató perquè vaig veure que estava millor quan acabava que quan començava", explica l'atleta. El seu entrenador, Joan Ramon Moya, afirma que "demostra constància i rigor en els ritmes i no afluixa", fet que li permet superar els moments dolents i marcar objectius.

Casanova forma part d´un grup de corredores com Anna Achón, Anna Artal o Eli Missé, que no tenen por a les curses de llarga distància i que estan fent progressar les marques. Somnia baixar de les 3 hores, però no té pressa. Creu que "en tres anys podria arribar-hi". El seu entrenador pensa que pot fixar el proper repte en 3 hores i 4 o 5 minuts.

Per rebaixar els temps toca entrenar la velocitat i per això té previst disputar el Mundial de mitja marató el març vinent a València, un escenari on ja ha fet història.

Informa/imatge: Joan López

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.