El circuit del Pas de la Casa s'obre al motociclisme

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des d´aquest estiu, el circuit del Pas de la Casa s´ha obert al motociclisme. Sota la direcció de Rubèn Xaus, la instal·lació vol atreure els cada vegada més nombrosos pilots residents per a entrenar en alçada.

El circuit del Pas de la Casa ofereix unes condicions molt específiques que fan que pilots professionals d'arreu del món el visitin i gaudeixin de bons entrenaments. Un dels responsables de que això sigui possible és Rubèn Xaus.

El projecte de Rubèn Xaus ha agafat forma després de tancar un acord per a aquest estiu i els tres vinents amb l'Automòbil Club d´Andorra, que gestiona la instal·lació propietat del comú d'Encamp. Els grans beneficiats seran els pilots residents de MotoGP o superbike, que es poden entrenar sobre dues rodes en alçada, però el circuit també està obert als aficionats. 

"Vénen molts pilots d'elit de motos, cotxes i bicicletes i altres esports. Estàs a 2.400, sense aire, amb un circuit amb molts canvis de direcció i això fa que físicament t'apreti el cor", assegura Xaus.

A banda del circuit d´asfalt permanent, l'aparcament s´ha cobert de sorra per a transformar-se en un traçat de 'dirt-track'. També s´ha fet una sala de fitness, amb la col·laboració d´Anyós Park, i s´ha habilitat una zona d´iniciació perquè els més menuts rodin amb motos elèctriques. 

El pilot de superbike, Xavi Forés, ho celebra tot plegat, perquè creu que feia falta un lloc així. Leon Camier, també pilot de superbike, per la seva banda, creu que entrenar en altitud "és perfecte".

També hi ha pilots de Moto2, com Xavi Siméon, que creu que el lloc l'està ajudant a posar-se "molt més fort". Siméon és resident a Andorra des de fa poc, però espera poder-s'hi quedar molt de temps.

Després d´aquest primer estiu, Xaus ja treballa amb la federació per a enllestir un calendari de proves amb vista al 2017 en 'dirt-track', motocròs, supermotard i iniciació.

Informa/imatge: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.