El Territori Special prepara l'arribada dels Jocs a Andorra la Vella i la Seu d'Urgell

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Per primera vegada, els Jocs Special Olympics se celebraran en dos estats diferents. Per aquest motiu, el Territori Special d´aquest cap de setmana actuarà com a banc de proves logístic.

El Territori Special, que tindrà lloc el 21 i el 22 d´octubre, servirà de tast logístic de cara als Jocs Special Olympics que acolliran Andorra la Vella i la Seu d´Urgell l´octubre del 2018. Un dels reptes més grans serà el moviment i el transport dels esportistes. Per aquest motiu, el Territori Special actuarà com a banc de proves de cara als Jocs, on s´espera que les xifres d´atletes i col·laboradors augmentin exponencialment.

El president de Special Olympics Andorra, Àlex Terés, manifesta que "la trobada és tant o més important que l'esport, que n'és el pretext". Assegura que "quan vius l'ambient que s'hi viu, va més enllà de la competició".

Els 516 esportistes de 41 delegacions diferents es donaran cita aquest cap de setmana per començar a respirar l´ambient de competició amb vista als Jocs de l´any vinent. A banda de la competició, el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, explica que un dels objectius del col·lectiu era aportar la seva experiència de cara a futures competicions, atès que serà la primera vegada que els Jocs es facin en dos països diferents. Vol "deixar als companys d'Andorra la Vella tot el coneixement i llegat que sigui possible perquè el més important quan se celebren uns Jocs és el que queda".

Aquest dimarts s´ha presentat el programa amb els diferents horaris i localitzacions de les activitats, que inclouen petanca, ciclisme, bàdminton, futbol sala i atletisme. Les proves s´iniciaran dissabte al Joan Alay a les 11 del matí amb el futbol sala, i acabaran diumenge a la tarda.

Entrevista completa als presidents d'Special Olympics d'Andorra i Catalunya, Àlex Terés i Sergi Grimau:



Informa: Joel Romero
Imatges: David Ramos / Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.