Estefania Troguet ja és vuitmilista

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Estefania Troguet ha aconseguit aquest dimecres a la tarda coronar el Nanga Parbat de 8.126 metres, el novè cim més alt del món. Aquest és el primer vuit mil per a l'andorrana de 26 anys. Segons fonts properes a l'alpinista, Troguet ha completat l'ascensió sense oxigen.

Amb aquest tuit Estefania Troguet confirmava el que ja havia avançat el seu localitzador. L'alpinista havia coronat a les dues de la tarda el Nanga Parbat, el seu primer vuit mil. Troguet ha fet cim a la novena muntanya més alta del planeta al costat del català Sergi Mingote, el pakistanès Ali Sadpara i l'italià Cala Cimenti. Els alpinistes havien anat perdent companys de cordada hi han decidit unir esforços per obrir traça i fer cim aprofitant la finestra de tres dies de bon temps. Segons fonts properes a l'alpinista Troguet ha fet cim sense l'ajut d'oxigen. Després de més de dues dècades Nani Duró, amb tres ascensos per sobre els 8.000 metres, deixa de ser l'única andorrana que ha pujat un vuit mil."

No saps com me n'alegro, que sigui una dona és important. Ja som dos, ja només falta una tercera per igualar als homes", explica Duró.

En homes han ascendit vuit mils Oriol Ribas, amb quatre, Domi Trastoy, amb tres, i Ramon Rossell, amb un. Troguet descansarà avui al camp 4 i demà espera arribar al camp base. Troguet ha aconseguit el seu primer vuit mil amb només 26 anys. L'andorrana s'ha plantejat completar els catorze vuit mils del planeta. "Té les de guanyar, perquè és una noia amb molta empenta i que porta glamour a la muntanya", fa broma Duró.

Un somriure i uns llavis pintats que comencen a ser coneguts al restringit món de l'alpinisme. Coneguts i el més important, respectats.

Informa: Cesc Sanjuan
Foto: Estefania Troguet

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.