La Federació de Tennis vol aprofitar la projecció de Vicky Jiménez per formar un equip per a la Billie Jean King Cup

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Federació de Tennis treballa per trobar una parella a Vicky Jiménez per disputar la Copa Billie Jean King, l'antiga Copa Federació i Fed Cup, l'equivalent a la Copa Davis en categoria femenina. Aquest és un dels objectius a mitjà termini, ja que això podria significar un increment important dels ingressos.

La projecció de Vicky Jiménez ha fet que la Federació de Tennis es plantegi atreure alguna tennista al país per tal que puguin disputar conjuntament la Copa Billie Jean King, antiga Copa Federació i, fins l'any passat, coneguda com a Fed Cup. La presència d'Andorra també suposaria una ajuda econòmica important per a la federació. "Necessitem algú que pugui tenir un nivell similar o encara que sigui inferior per poder-la acompanyar", demana el president, Gerard Blasi, qui explica que la tennista podria representar al país en la màxima competició i amb els beneficis econòmics, "considerables", la federació "potser podria fer unes pistes pròpies".

Blasi admet que hi ha nombroses tennistes que podrien fixar la residència a Andorra, però segueix havent-hi un gran escull, "les pistes cobertes". "Solen ser jugadors que perden a segona o tercera ronda d'un torneig important, però que han de fer pretemporada aquí" i per tant necessiten instal·lacions adequades. "Ara mateix tenim una pista molt maca, però només una", recorda Blasi, en referència a l'equipament d'Anyòs.

El principal escull per part de la Federació Internacional podria aparèixer si Andorra puja de categoria. Els residents sempre han pogut jugar, per exemple, la Copa Davis (l'equivalent masculí), recorda Blasi. Tot i això, l'última paraula la tenen els organitzadors i "si veuen que hi ha aspiracions de pujar, podria ser que diguessin 'compte, estem obrint la veda a altres països'".

Com la Copa Davis, la Copa Billie Jean King està estructurada en regions i Andorra s'hi estrenaria en el grup 3 euroafricà. En la darrera edició, encara com a Fed Cup, va reunir 116 països, que la converteixen en la competició femenina més gran per equips.

Informa: Joel Romero
Locució: Joan López
Imatges: Cesc Sanjuan-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.