Ferran Teixidó i Fernanda Barbosa inauguren el palmarès de la Nit de la Gallina

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Prop d'un centenar de corredors van disputar ahir la primera edició de la Nit de la Gallina, organitzada pel Club Esportiu Sanloria. La cita, que enguany s'ha afegit a la Copa d'Andorra de curses de muntanya, és l'única nocturna del calendari. Ferran Teixidó i Fernanda Barbosa van inaugurar el palmarès, com a guanyadors de la cursa llarga.

La sortida estava fixada a dos quarts de deu de la nit a la plaça de la Germandat i entre els participants no faltaven els frontals al cap ni les ganes de descobrir la cursa més nova de la Copa d'Andorra, amb dos recorreguts possibles, 18 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell per als més valents, o els més accessibles 7 quilòmetres i 400 metres de desnivell, que es podien fer fins i tot com una passejada.

Ferran Teixidó liderava la cursa al pas pel Coll de la Gallina ben entrada la nit, després de superar mil metres d'ascensió sense treva. El mateix protagonista travessava en primer lloc la línia d'arribada, amb un temps de 2 hores i 14 minuts. Alexandre Urbina i Marco Moreira van creuar la meta a dos minuts i 46 segons del vencedor.

En categoria femenina, la victòria va ser per a Fernanda Barbosa, amb un temps de 3 hores i 5 minuts. Carol Coureau arribava segona, 10 minuts després.

Molts dels participants van començar corrent dissabte i van completar la cursa ja en ple diumenge. Una nit diferent que ha arrencat amb bona acceptació i moltes ganes entre els organitzadors de continuar creixent.

Imatge: Guillem Casal