Gonzalo Fernández inicia el gran repte de coronar el Gasherbrum II

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Gonzalo Fernández ha iniciat el gran repte: coronar el seu primer vuitmil, el Gasherbrum II. Fins a l'últim moment no sabia si podria viatjar. Ara ja està de camí al Pakistan i només pensa a fer realitat el seu somni: fer cim a final de juliol. 

Gonzalo Fernández no sabia fins fa dos dies ni tan sols si podria sortir de Barcelona. L'anul·lació de vols a l'últim moment el van fer pensar fins i tot a descartar l'expedició.

Però res no pot aturar aquest muntanyenc que busca al Pakistan el seu primer vuitmil. Assegura que allà la situació sanitària és millor que al Nepal, on van patir de valent Stefi Troguet i Domi Trastoy. Explica que surten amb una PCR negativa i porten tests d'antígens per anar-se controlant.

Gonzalo Fernández no viatja sol. L'expedició la integren quatre companys, joves i amb ganes d'estrenar-se amb un vuitmil.  Diu del seu equip que és "peculiar", però considera que està format per persones "amb molta experiència en muntanya, alta muntanya i molt motivats". La idea, afegeix, és fer el cim "sense oxigen ni xerpes".

Amb Lluís Cortadellas, antic company d'expedicions del desaparegut Sergi Mingote, intentarà fer el cim del Gasherbrum II, de 8.034 metres, a final de juliol, si res no falla. Ferran Pérez, Ignasi Sala i Albert Villarroya, buscaran fer doblet, Grasherbrum I i II.

Els darrers entrebancs han encarit l'expedició, que s'apropa als deu mil euros. Una campanya de crowfunding i fins i tot la venda de la seva furgoneta li han permès tirar endavant el seu gran repte. Com sempre, la muntanya dictarà sentència.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.