L'handbol estarà present com a esport d'exhibició a Andorra 2021

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'handbol estarà present als Jocs dels Petits Estats d'Andorra 2021. Serà amb un torneig d'exhibició entre els països participants amb la voluntat de ser esport oficial a Malta 2023.

Després de diversos anys treballant el projecte, l'handbol formarà part de l'engranatge dels Jocs dels Petits Estats de manera paral·lela com a esport d'exhibició.

El congrés de la Federació Internacional de la setmana passada a Suècia va servir per rubricar la idea i s'ha format una comissió de treball entre els presidents de les federacions per dur-lo a terme.

"No podem participar dins de l'àmbit del jocs perquè totes les disciplines ja estan tancades, però farem paral·lelament un torneig de demostració, que també ens interessa per tal donar-nos a conèixer en aquest esport", ha explicat el president de la Federació Andorrana d'handbol, Gerard Pifarré.

La voluntat és comptar amb 7 o 8 països, entre els quals hi hauria potències com Montenegro i Islàndia. San Marino, sense equip nacional, i Liechtenstein, serien els dubtes.

L'objectiu és incloure l'handbol a Malta 2023, però el finançament és la gran dificultat. El grup de treball ja ha iniciat contactes amb la Federació Internacional i l'Europea per buscar-hi solucions. Pifarré remarca que "si podem tenir el suport de les federacions internacionals europees, això pot ser més que assumibe".

La voluntat és aportar ritme competitiu a la selecció, atès que els sèniors no disposen de moltes cites per reunir-se. D'aquesta manera, el combinat andorrà tindria l'opció d'estrenar-se en un escenari paral·lel als Jocs a casa.

Informa: Joel Romero
Imatge: Jaume Sastre-Arxiu

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.