Il·lusió i orgull entre les jugadores de la nova selecció de rugbi de 15

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La nova selecció femenina de rugbi de 15 ja treballa per a l'estrena en partit amistós, el 18 de setembre contra la selecció de Còrsega. Les jugadores viuen els primers entrenaments amb la il·lusió de formar part d'un projecte ambiciós, que confirma la gran progressió del rugbi femení.  

Saben que estan escrivint una nova pàgina a l'esport de l'oval i ho viuen amb orgull. Després de molts anys de picar pedra i de consolidar el femení del VPC a la lliga catalana de 15 les últimes tres temporades, ha arribat el moment de posar en marxa la selecció. 

Per a la jugadora de l'Stade Toulousain, Maria Garcia, "és una recompensa després de tants anys buscant noies i arribar a les 40 perquè la federació ens donés el vistiplau". "Ens ha costat moltíssim", afegeix la jugadora del VPC, Paula Calvo, celebrant la fita. Afirma que "és un orgull representar Andorra i cantar l'himne, que al 15 sí que es fa".

L'estrena arribarà el 18 de setembre amb un amistós a Còrsega, contra la selecció local. Després el combinat tricolor disputarà un doble enfrontament contra la selecció de l'Arieja, que suposarà el debut de les andorranes a l'Estadi Nacional.  El seleccionador, Dani Raya, ha explicat que de moment aquest any han decidit no anar encara a l'Europeu "sinó fer un pas previ amb tres amistosos per tal que les jugadores es comencin a conèixer perquè hi ha moltes que no estan al VPC". L'Europeu, ha dit, serà el repte de l'any vinent.

Amb la trentena de jugadores actuals del VPC Andorra i una desena que militen en equips de fora del país, la nova selecció neix amb una base molt sòlida amb l'objectiu és continuar creixent.

Informa: Joan López
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.