Els joves guanyen protagonisme a l'equip nacional d'esquí de muntanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els joves han estat més protagonistes que mai a la Copa del Món d'esquí de muntanya. Sergi Casabella, que va assolir el millor resultat de la delegació tricolor a la Comapedrosa Andorra, i els júniors Andrea Sinfreu i Marcel Prat, n'han fet balanç al "Dia E".

Sergi Casabella, encara en categoria promesa, ha firmat el millor resultat de la delegació tricolor a la Comapedrosa Andorra, amb un 26è lloc a la cursa individual i un 40è a la vertical. "El resultat de la individual és el millor que he fet, tant per la posició com pel percentatge. Era l'objectiu que em marcava, el top-30, que sempre el veiem com idíl·lic, com l'objectiu a assolir", explica.

Andrea Sinfreu, l'única representant femenina, i Marcel Prat, amb un destacat dotzè lloc a la vertical, van competir en categoria júnior. "Córrer Copa del Món sempre és dur. En la meva categoria no hi ha massa gent. Per les classificacions no estic molt contenta del cap de setmana, però sí de poder ser aquí, córrer a casa i gaudir d'aquest esport", destaca Sinfreu. Prat, per la seva banda, va viure una de freda i una de calenta: "el diumenge vaig estar molt content del resultat perquè vaig estar molt a prop dels primers amb un bon percentatge i una bona posició, que mai havia aconseguit".

L'any vinent podrien canviar la Copa del Món per un Mundial, si tira endavant la candidatura de la federació. Hi hauria més proves: relleus, esprints, cursa per equips i en categories cadets. "El terreny hi és, la motivació hi és. La qualitat de l'organització, que s'ha demostrat aquest cap de setmana, dona com per plantejar d'organitzar-ne uns", insisteix Casabella.

Abans, a tots tres els espera un final de temporada amb moltes cites. D'aquí a dues setmanes competiran en una Copa del Món a Alemanya i a l'abril disputaran l'Europeu a Madonna di Campiglio.

Informa: Joan López

Torna a veure l'entrevista als joves representants de la FAM, quan vulguis i des d'on vulguis:

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.