Karaban, una caravana de bicicletes solidaria per ajudar els infants de Kenya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

S'imaginen fer 10.000 quilòmetres amb bicicleta durant un any per anar d'Andorra fins a Kenya? Doncs, això és el que faran el David i l'Elena, els impulsors del projecte solidari Karaban a partir del 22 de juliol.

"Karaban té l'objectiu de recórrer 10.000 km. Sortir d'Andorra el 22 de juliol amb un any de recorregut i arribar a Kenya, a Kibera". Així és com defineix el David aquest nou projecte que tenen entre mans. Una aventura exigent que els portarà d'Andorra a Grècia i després d'Egipte a Kenya.

La solidaritat és el pal de paller del projecte perquè, segons el David, "aquest projecte va sorgir amb un dels viatges a Kenya, on vam visitar l'ONG Kings and Queens of Kibera i allà vam veure que podíem crear una caravana solidària de bicicletes o un projecte com és Karaban per aportar a l'ONG". L'Elena, a més, explica quina és la tasca de l'ONG allà. "És una ONG que està als suburbis de la capital de Kenya, Nairobi en una zona que es diu Kibera i el que fa és treballar amb nens i nenes que viuen allà als suburbis que viuen als carrers i on les seves famílies no poden tirar endavant".

L'objectiu és recaptar 50.000 euros mitjançant donacions i patrocinis, ja que la idea és que la gent se sumi en trams del recorregut. De moment, l'Elena confirma que ja tenen diversos interessats, "sobretot a l'Àfrica. També hi ha gent confirmada que vindrà a Europa i cadascú pot triar una mica el tram que vol".

El projecte començarà a pedalar el 22 de juliol des del centre d'Andorra la Vella i en un any espera arribar a Kenya.

Informa: Joel Romero
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.