L'skate: un esport en alça amb objectius internacionals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L´skate creix i la millor prova ha estat la inclusió d´aquest esport urbà en el programa dels propers Jocs Olímpics. A Andorra, a un altre nivell, passa el mateix. Es consolida el circuit nacional i es treballa per aixecar la federació i competir en l´àmbit internacional.

Després d´un temps d´estancament ara l´skate no para de créixer a nivell internacional i a Andorra. L´any passat es va celebrar la primera edició de la lliga Andorrana, després de l´èxit aquest any es repetirà. La presidenta de l'associació d'skate i snowboard d'Encamp-Andorra, Suray Fernández, assegura que "tenir aqust circuit ha estat una motivació pels locals" perquè per ells significa "demostrar que fem pinya, que som molts els que patinem i que s'ha de continuar evolucionant". "Hem apostat per fer més marxandatge, amb samarretes personalitzades, taules d'skate i enganxines. A més, cada competició tindrà el seu vídeo professional a internet", ha afegit el vicepresident del col·lectiu, Xavi Penido.

A nivell internacional l´impuls definitiu a la disciplina ha estat la inclusió de l'skate en el programa dels propers Jocs Olímpics. Segons Suray Fernándezaixò vol dir "que se li dóna suport i es valora com un esport més, que té la seva tècnica, dificultat i un treball darrere molt dur"

Per poder competir internacionalment cal treballar la base i aixecar una federació. El primer ja s´està fent i el segon està en camí. "El procés és lent perquè són molt papers, però en tenim moltes ganes", explica Fernández.

Als aficionats del país els agradaria que s´actualitzessin els parcs. Menys mòduls i més obra. Volen "millorar les pistes, que tenen skate parks amb mòduls de fa 20 anys". Ara, diuen, "es porten els skate parks de ciment amb més rampes".

Els skaters tenen molt clar per què estimen aquest esport. Suray Fernádez en destaca "la llibertat d'expressió que et dóna". A Penido l'emociona "saber que és un esport individual que es practica de forma col·lectiva".

La lliga Andorrana de skate tindrà cinc proves. La primera, el 5 d´agost a Andorra la Vella i l´última, el 30 de setembre a Escaldes.

Informa: Cesc Sanjuan

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.