Magallon i Lucas confien que el nou sistema de joc acabarà donant resultats als Isards

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La selecció de rugbi ja prepara el partit contra Sèrbia que tancarà el Campionat d'Europa dissabte a l'Estadi Nacional. Els seleccionadors, Josep Magallon i Peter Lucas, han dit al Dia E que confien que l'aposta pel nou sistema de joc acabarà donant fruits.

El duel de dissabte passat a Bulgària va demostrar que els isards, immersos en una etapa de relleu generacional, necessitaran més temps per treure profit d'un sistema de joc en què els davanters i els tres quarts han d'assumir rols diferents dels tradicionals. El seleccionador Peter Lucas explica que contra Bulgària, a la primera part, "el sistema no funcionava, perquè no resistia la profunditat i la defensa no era prou ràpida, i (a la segona part) els jugadors van tornar a un rugbi més clàssic i els davanters especialment van mostrar molta valentia i van passar per sobre dels búlgars". "Penso que ja es van veure coses interessants i la voluntat d'aplicar aquest sistema, però falten ajustaments. Falta profunditat, distància amb la defensa i fer molts menys errors de mans", afegia l'altre seleccionador, Josep Magallon.

Dissabte, Andorra tancarà l'Europeu a l'Estadi davant de Sèrbia, que ve de guanyar Eslovènia i que es jugarà l'ascens. "Ens hem trobat amb seleccions que no ens pensàvem que haurien progressat tant els darrers anys i ens han sorprès . Ara nosaltres ens hem de posar les piles i arribar a aquest nivell", adverteix Magallon.

El duel estarà precedit per un dinar solidari organitzat per la Federació i no hi faltarà un emotiu record per a Gio Rekhviashvili i Salvador Brasó. "Esperem que tothom vagi a l'Estadi i l'omplim no només pel partit i totes les activitats, sinó també pel record de tota la gent que ha format part de la família del rugbi i que no hi podrà ser amb nosaltres", demanava Lucas.

Quan Andorra salti al terreny de joc dissabte a les 17 hores ja coneixerà el resultat d'Eslovàquia, que juga a Eslovènia i que amb una victòria obligaria els isards a superar Sèrbia per a assegurar la permanència.

Informa: Joan López

Torna a veure l'entrevista als seleccionadors nacionals de rugbi al Dia E, a la carta:

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.