Reportatge: Maria da Cruz, a punt per tornar a viure la seva gran passió després d'un greu accident

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La següent protagonista és una futbolista molt jove, que fa cinc mesos va tornar a néixer. Després de moltes setmanes entrenant-se amb una protecció al cap, que encara haurà de dur durant un temps, Maria da Cruz ja compta els dies per reaparèixer amb l´ENFAF.

Maria da Cruz ha celebrat els 14 anys fent el que més li agrada, en un camp de futbol amb les seves companyes de l´ENFAF.

La Nit de Nadal passada, quan tornava a casa després de participar en un torneig benèfic, va patir un greu accident de trànsit. Va despertar-se en un hospital de Barcelona, després de quatre dies en coma induït per un traumatisme craneoencefàlic, i als 15 ja tornava a entrenar. "Vaig preguntar al metge si podia jugar i em va dir que sempre hi ha risc però si hem posava un casc de rugbi sense tenir contacte, podria. Quan vaig sortir ja el vaig demanar", explica.

Juga amb el juvenil cadet de l´ENFAF, però ja ha debutat amb el primer equip. La seva passió pel futbol va començar als 5 anys en un equip de nois, perquè pensava que així hi podria aprendre més. Creu que "ens hem d'esforçar més dia a dia perquè el furbol femení es valori igual que el masculí". De moment, els seus somnis tenen la pilota com a protagonista. Confessa que li agradaria "jugar en un equip com el Barça, com està fent ara Tere Morató, ser campiona de lliga i jugar amb la selecció catalana".

El proper 19 de maig viurà un moment llargament esperat. Després de cinc mesos, tornarà a jugar un partit amb la mateixa protecció al cap amb la qual s'entrena i que encara haurà de dur durant alguns mesos, però amb més ganes que mai. Assegura que estarà "super emocionada per tornar a jugar". De moment assegura no tenir por en els entrenaments. "Hi aniré al màxim".

Serà un capítol més en un llibre que la Maria vol omplir amb moltes pàgines dedicades al futbol i on el millor està per arribar.

Informa/imatge: Joan López

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.