Mireia Gutiérrez es retira de l'esquí professional

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Mireia Gutiérrez es retira. L'esquiadora ha anunciat aquest dilluns al matí en roda de premsa que deixa l'esquí després de 18 anys en competició. Ho deixa satisfeta de la seva carrera, amb 32 anys, i amb ganes d'ajudar les promeses de l'esquí del país. La federació ja li ha ofert un lloc al seu organigrama tècnic.

"Poso punt final a la meva carrera esportiva com a esquiadora professional". Amb aquestes paraules Mireia Gutiérrez ha anunciat que posa punt final a la seva carrera professional. Un moment que ha qualificat de "molt emotiu" després de tants anys de carrera "deixant-me la pell com sempre he fet amb tot".

Assegura estar molt contenta: "Avui puc somriure. Em trec un pes de sobre i molta pressió". S'aparta de la competició després d'haver participat en tres Jocs Olímpics, set Mundials i més de 60 proves de Copa del Món, amb un vintè lloc a Zagreb com a millor resultat.

Gutiérrez ha explicat el perquè d'una decisió que ha estat meditada: "Una carrera esportiva té un inici i un final i penso que era el moment del meu final. El meu cos també em demanava baixar el ritme, mentalment ha estat dur. He tingut molts moments bons, però també molts de difícils i el meu cos i el meu cap em demanen parar". "Em vaig fer la promesa que el dia que arribés a casa meva, deixés les maletes i no volgués tornar a marxar, seria el moment. I em va passar fa un mes".

Gutiérrez ha reconegut que algunes vegades la pressió l'ha superada però "no canviaria res". "He fet les coses com he pogut, el millor possible, i he entrenat deixant-me la pell cada dia", ha remarcat.

El gerent de la FAE, Carles Visa, ha elogiat la carrera de l'esquiadora i ha assegurat que té encara molt a aportar. Per això li han ofert un lloc a l'estructura de la federació. Visa ha destacat que "ha estat un exemple de professionalitat i s'ha esforçat en tot i, al final, és qui ha obtingut els millors resultats". "Hem d'estar molt orgullosos de la carrera que ha realitzat al capdavant dels equips de la FAE", ha manifestat.

El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, ha destacat la importància de Mireia Gutiérrez com a referent per als joves esportistes.

El Mundial de Cortina d'Ampezzo, ara fa uns dies, ha estat l'última gran cita de Mireia Gutiérrez. Ara l'espera un temps de descans abans d'iniciar una nova etapa, amb tota seguretat a la FAE.

L'esquiadora ha donat les gràcies a totes les persones que l'han acompanyat durant el seu camí i, especialment, als seus pares per inscriure-la de petita a l'esquí club. "La persona que sóc ara és gràcies a l'esquí. Acabo feliç", ha dit.

Informa: Sergi Cano - Yasmina Canedo
Imatges: cedides per Crèdit Andorrà-Arxiu RTVA

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.