El MoraBanc Andorra cau a Vitòria víctima dels seus propis errors (84-82)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la catorzena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (13-14) després de perdre 84-82 a la pista del Kirolbet Baskonia. Els d’Ibon Navarro, sense Walker, Stevic i Dylan Ennis a l’espera de la seva imminent paternitat, han acabat pagant molt car el 14/21 en tirs lliures més la diferència abismal en el rebot (43/29) amb 15 ofensius pels locals. John Shurna MVP amb 23 punts (4/7 en triples) per un 24 de valoració.

Malgrat saber que mai és un bon moment per visitar el Buesa Arena, pista on aquesta temporada només han guanyat Barça i Madrid, la veritat és que el MoraBanc Andorra s’ha desplaçat a Vitòria en el millor moment donat que el Baskonia es jugarà a partir del proper dimarts, contra el CSKA, amb el factor pista en contra, la classificació per a la seva Final Four. De fet, els bascos, lluny de la seva millor versió, han sortit més capficats en el duel europeu que no pas en el partit davant el MoraBanc Andorra. Els del Principat al final han deixat escapar una gran oportunitat per tornar de Vitòria amb una victòria de prestigi.

L’inici del partit ha estat marcat per les impressions i el desencert que deixava un 8-8 a mitjans del primer quart. Amb un 13-8 a l’electrònic l’entrada de Rafa Luz donava ales al MoraBanc que es tornava a reenganxar al partit (16-15) gràcies a la seva bona defensa. Els vitorians, vivint dels punts de Shavon Shields i dels rebots ofensius, tancaven el primer període amb un ajustat 20-18. Patint en el joc interior i carregant-se de faltes personals, el MoraBanc començava el segon quart de la millor manera: un triple de David Jelinek deixava els andorrans per davant en el marcador (20-21). La igualtat seguiria sent la tònica del partit però en la recta final del segon període, un 11-3 deixaria un perillós 42-31 al descans.

En la represa, el MoraBanc, continuaria permetent massa concessions sota la seva cistella. Un bon exemple podria ser la jugada de Toko Shengelia que, després de fallar dos tirs lliures, el propi jugador georgià ha capturat el rebot i ha esmaixat sense miraments. Això sí, el MoraBanc Andorra, arribant a perdre de 14 punts, en cap moment ha deixat de creure en les seves opcions de victòria i al final del tercer quart deixava un 57-52. En els últims deu minuts podria haver succeït qualsevol cosa. El MoraBanc Andorra, amb els punts de Shurna i Landing Sanè, ha començat a anotar tot el que no havia anotat en la primera meitat arribant a posar-se a dos punts de diferència (78-76). En els darrers instants, l’equip tricolor, víctima dels seus propis errors, s’ha quedat a les portes de la victòria amb un triple final de David Jelinek que ha deixat el definitiu 84-82.

A set jornades per al final, el MoraBanc Andorra tornarà a jugar el proper diumenge (19:30h) contra el Tecnyconta Saragossa, rival directe en la lluita pels play-off, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Fotografia: MoraBanc Andorra