El MoraBanc Andorra es creix a Bilbao davant les adversitats (82-87)

El MoraBanc Andorra es fa fort a Bilbao malgrat les moltes baixes i fa un pas de gegant en les seves aspiracions de disputar la Copa després de sumar aquest dissabte la setena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (7/5) a la pista del RETAbet Bilbao per 82-87. Els d’Ibon Navarro, sense Tyson Pérez, Bandja Sy i Moussa Diagne, vivint del triple en la primera meitat malgrat patir en el rebot, acabarien rematant la feina en l’últim quart amb un 15-25 de parcial guiats per un gran Clevin Hannan, MVP amb 20 punts, 26 de valoració, ben acompanyat per Dejan Todorovic, Musli (12 rebots) i David Jelinek.

En els moments més complicats és quan s’acostuma a veure l’esperit, el caràcter i el gen competiu d’un equip. Aquesta és la imatge que ha mostrat aquest dissabte el MoraBanc a Miribilla en el partit corresponent a la 12ª jornada de la Lliga Endesa. Els andorrans, sense els lesionats Tyson Pérez, Bandja Sy i Moussa Diagne, i amb el recent incorporat Daniel Clark, reforç temporal per als propers dos mesos, s’han crescut davant les adversitats en una de les pistes més complicades i calentes del panorama ACB on aquesta temporada el Madrid perdia la seva imbatibilitat i on fins ara només Herbalife Gran Canària havia estat capaç de sortir victoriós. Amb aquesta nova alegria, la setena en el còmput global, la segona fora de casa, la quarta en els últims cinc partits, els tricolor veuen més a prop el somni de disputar la fase final de la Copa quan només queden cinc jornades per al final de la primera volta.

El MoraBanc Andorra començaria sorprenent el conjunt d’Àlex Mumbrú (5-11). Els locals, però, fent mal dins la zona i vivint dels rebots ofensius, capgirarien el marcador (19-15). Un temps mort d’Ibon Navarro faria reaccionar els seus que tancarien el primer quart amb un 4/7 en triples i un ajustat 26-23. En el segon període, sempre per darrere en el marcador, el MoraBanc seguiria vivint del tir exterior. Festival de triples amb un 8/15 al descans i un 3/4 de Dejan Todorovic (17 punts). Però el RETAbet Bilbao seguiria fent mal després de rebot ofensiu (12 en la primera meitat). Els bascos, amb un màxim avantatge de sis punts en el segon quart (47-41), acabarien anotant 14 punts de segones o terceres oportunitats. El MoraBanc Andorra, fent el cor fort, arribaria al descans amb un 2-7 de parcial que deixaria un ajustat 49-48.

En la represa, malgrat començar la segona meitat amb un triple de David Jelinek (49-51) i un 7-11 de sortida (56-59), la fluixa aportació ofensiva del MoraBanc a partir d’aleshores permetria al RETAbet Bilbao agafar la màxima diferència en tot el partit (67-59) gràcies a sis tirs lliures consecutius i a l’encert de Jaylon Brown (17 punts) i Arnoldas Kulboka (18 punts). Això sí, a deu minuts per al final, l’equip tricolor, empès pel centenar d’aficionats desplaçats a la capital biscaïna, no perdria la fe (67-62). Un últim quart en el qual el MoraBanc Andorra ajustaria la lluita en el rebot i aniria capgirant poc a poc la tendència del partit. Un 7-12 de parcial amb un sòlid Dejan Musli (15 punts, 12 rebots, 21 de valoració) deixaria un empat a 74 a pocs minuts del final. A partir d’aleshores, pujant la intensitat defensiva i jugant amb molta personalitat, els tricolor, guiats per un gran Clevin Hannah, no desaprofitarien la seva oportunitat i acabarien sentenciant el partit amb un triple de David Jelinek (18 punts) des de la cantonada (77-83). 82-87 al final.

Ara, dues setmanes després, el MoraBanc Andorra torna a agafar el fil de l’Eurocup. Els tricolor, ja classificats per al Top-16, rebran aquest proper dimecres el Maccabi Rishon LeZion (20h) en el partit corresponent a la penúltima jornada de la primera fase en directe per Andorra Música (97.0 FM)

Informa: Òscar Merino