El MoraBanc Andorra desapareix en el Coliseu de Burgos (82-68)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la dotzena derrota ACB de la temporada (10/12) després de perdre amb claredat (82-68) a la pista de l'Hereda San Pablo Burgos. Partit molt fluix dels tricolor, amb mals percentatges en el tir i amb només 7 assistències repartides. A remolc durant tota la primera meitat, la reacció del MoraBanc en el tercer quart col·locant-se a només dos punts de diferencia (52-50) quedaria esvaïda després d’un 17-4 de parcial a l’inici de l’últim quart i que deixaria els del Principat sense opcions de victòria. Bandja Sy, el millor del MoraBanc amb 6 punts, 5 rebots i un 11 de valoració.

Al MoraBanc Andorra encara li queden molts reptes per endavant i un d’aquests segueix sent guanyar al Coliseu de Burgos. De moment, pista inexpugnable pel conjunt del Principat. Amb el 82 a 68 d’aquest diumenge, els d’Ibon Navarro, encara amb un partit ajornat a la pista del Fuenlabrada, es retroben amb la derrota després de dues victòries consecutives contra Monbus Obradoiro i València Basket.

El partit ja no començaria gens bé per als interessos del MoraBanc Andorra. Amb molts problemes per anotar, sense encert en el triple (1/8) i amb poc moviment de pilota, els tricolor veurien com el San Pablo Burgos, també desencertat en aquest primer acte, aniria ampliant les diferències arribant a un 17-9 al final del primer quart.

Amb poca activitat ofensiva i defensiva, el MoraBanc Andorra passaria a viure dels tirs lliures en el segon quart però els de Joan Peñarroya despertarien amb els triples de Mcfadden, Renfroe o Cook. Els del Principat seguirien adormits i vivint d’accions individuals de Senglin o Tomasz Gielo, l’autèntic microones dels andorrans.

Malgrat baixar de la barrera dels deu punts en algun tram del segon quart (25-16), arribant a perdre de 17 punts (39-22), el MoraBanc tancaria la primera meitat amb una -14 (44-30).

El MoraBanc, però, sortiria dels vestidors amb una altra mentalitat. Amb més agressivitat, des de la defensa, els del Principat anirian retallant diferències i un 0-11 de parcial els deixaria a només dos punts (52-50).

Malgrat la fluixa aportació del MoraBanc en tota la primera meitat, l’equip d’Ibon Navarro havia fet el més difícil: canviar la dinàmica i tornar a entrar en el partit. Però a pocs minuts del final del tercer quart, els andorrans tornarien a cometre els mateixos errors del primer temps i el San Pablo Burgos ho aprofitaria per tancar el tercer acte amb una renda de només set punts gràcies a una cistella final de Clevin Hannah.

El MoraBanc Andorra arribaria viu a l’últim quart, però ben aviat es quedaria sense opcions. Un parcial de 17-4 de sortida deixaria un +20 (78-58) a favor d’un San Pablo Burgos què, davant d’un MoraBanc inconsistent, acabaria tenint un final de partit més que plàcid (82-68).

La propera cita del MoraBanc Andorra serà aquest dimecres a la Bombonera davant el Mornar Bar (20h). Els tricolor necessiten guanyar i esperar la victòria de l’UNICS Kazan a la pista de l’Herbalife Gran Canària per classificar-se per als quarts de final de l’Eurocup per segona vegada en la seva història.

Diumenge vinent el MoraBanc tornarà a jugar partit ACB a la pista del Coosur Real Betis en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.